Het pas geopende Goede Doelen Boekenhuis Marianne start een reeks culturele activiteiten.

Op donderdag 12 mei geeft Dik van der Meulen in die reeks een lezing over Jac. P. Thijsse. Thijsse is een beroemd natuurbeschermer uit het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Thijsse is vooral bekend geworden door de Verkade-albums over natuur, een van de vroegste voorbeelden van plaatsjesalbums. Het Boekenhuis Marianne heeft een tentoonstelling over Thijsse in de etalage van hun winkel ingericht.

Thijsse zette zich in voor het behoud van het Naardermeer, het eerste beschermde natuurmonument in Nederland. Hij was ook een van de initiators van de Vereeniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland. In 2022 werden zijn Wandeldagboeken 1884-1898 (verschenen onder de titel: 'Nu ga ik er eens op uit') uitgegeven.

Dik van der Meulen is een zeer veelzijdige onderzoeker. Hij brak door met zijn biografie over Multatuli. In 2018 verscheen zijn biografie over Thijsse. Andere boeken van hem over de natuur zijn Het bedwongen bos. Nederlanders & hun natuur en De kinderen van de nacht, over wolven en mensen. Het boek boek over wolven werd bekroond met de Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse natuurboek.

Dik van der Meulen, lezing over Jac. P. Thijsse, op donderdag 12 mei, om 20 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Goede Doelen Boekenhuis Marianne
Franse Kerkstraat 5a
Voorburg

Boekenhuis Marianne 2