Winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg is verfraaid met bloembakken. Dit is onderdeel van de aanpak om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken.

Wethouder Astrid van Eekelen (Economie): “Bloemen en groen maken de sfeer om te winkelen prettig. Dit jaar gaan we dan ook verder met het vergroenen van De Julianabaan, het verfraaien van de pleinen en pakken we ook de verkeersveiligheid aan. Zo blijft de Julianabaan zijn aantrekkingskracht behouden en is het klaar voor de toekomst.”

In het najaar, dat een gunstig plantseizoen is, vervangt de gemeente op verschillende plekken in het gebied tegels door groene planten en bestaande plantsoenen worden opnieuw beplant. Fietsvoorzieningen op De Julianabaan worden vernieuwd of verplaatst. Ook worden er nieuwe verkeersborden met verwijzing naar de parkeerplekken geplaatst. Midden in het winkelcentrum tussen de kiosk van De Nootzaak en The Stone komt een extra speelplek voor kleine kinderen.

Toekomst van De Julianabaan
Samen met inwoners, winkeliers en andere belanghebbenden maken we een plan voor de toekomst. Daarin kijkt de gemeente onder meer naar de mogelijkheid van een publieksstrekker, zoals bijvoorbeeld een cultuurgebouw met theater en bibliotheek en oplossingen voor het parkeren. Meer informatie: www.lv.nl/julianabaan.

Foto's: gemeente LV
Bloemen op De Julianabaan