Afgelopen weekend vond in Scheveningen North Sea Beach Rugby 2022 plaats. North Sea Beach Rugby is een meerdaags nationaal en internationaal beachrugby evenement in Den Haag.  
Er werd gespeeld in het The Hague Beach Stadium op het strand van Scheveningen. Het Beach Rugby toernooi in Den Haag heeft (inter)nationale status. Dit jaar waren er bijna 180 teams in verschillende leeftijdsgroepen en uit verschillende landen. De Voorburgse Rugby Club deed mee met verschillende jeugdteams.

Rugbyen op het strand: leuk én vermoeiend
Al bij de start van het toernooi afgelopen zaterdag zit de sfeer er tijdens de warming-up goed in. De zon schijnt flink, uit de boxen komen vrolijke disco deuntjes en in de verte wapperen in de havens van Scheveningen de vlaggetjes van Vlaggetjesdag. De spellers van de VRC hebben er zin in. Rugbyen op het strand geeft een extra dimensie aan deze sport. Het mulle zand en de hitte maken de wedstrijden nog vermoeiender, maar daartegenover staat dat tackelen en getackeld worden op het strand erg leuk en lekker is. De kinderen maken er dankbaar gebruik van: ze spelen goed en tackelen veel en vaak. Er wordt gespeeld tegen teams uit heel Nederland, van Groningen tot Limburg.

Finale in het Beach-stadium
Gedurende de dag weten de teams van de VRC Turven (kinderen van 6 en 7) en Benjamins (kinderen van 8 en 9) het te schoppen tot in de finale. Een knappe prestatie met zoveel goede tegenstanders. De finale wordt gespeeld in het Den Haag Beach Stadium! Dat geeft een extra dimensie aan de laatste wedstijd: rugbyen met zoveel toeschouwers maakt het extra spannend. Uiteindelijk weten zowel de VRC Turven, als de Benjamins de finale (net) niet te winnen. Beide teams eindigen als tweede. Ondanks een korte teleurstelling nét na het verlies, overheerst uiteindelijk de trots en blijdschap. Wat een geweldige prestatie en wat een fantastisch toernooi. 'In 2023 komen we terug en pakken we de hoofdprijs!'

(Tekst en foto's: VRC)

VRC winnende team staand