Donderdagavond 30 juni om 20.00 uur is Jarige Job ambassadeur Dyonne te gast bij Goede Doelen Boekenhuis Marianne. 

De Stichting Jarige Job verzorgt een verjaardagsbox ter waarde van € 35,- voor kinderen die anders hun verjaardag niet zouden kunnen vieren, simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. Dyonne brengt een gevulde verjaardagsbox mee, zodat iedereen kan zien waarmee de jarige kinderen zoal worden verblijd. Dyonne zal ook vertellen wat er allemaal bij komt kijken om de duizenden boxen samen te stellen en te versturen. En ze zal de eerste cheque van Boekenhuis Marianne in ontvangst nemen.

Goede Doelen Boekenhuis Marianne
De tweedehands boekwinkel, genoemd naar Prinses Marianne van Oranje Nassau, is op 21 april 2022 feestelijk geopend. Marianne Knijnenburg: “We draaien volgens het format dat de meeste goede doelen boekwinkels hanteren: geen winstoogmerk, de boeken zijn om niet verkregen, een lage huur en we werken met uitsluitend vrijwilligers. De eerste maanden gaan we aan de slag voor Stichting Jarige Job. Vorig jaar heeft Jarige Job bij ruim 80.000 kinderen in Nederland zo’n feestelijke box bezorgd.”

“We hopen dat de komende weken veel bezoekers het Boekenhuis weten te vinden om nog een stapeltje boeken te kopen, zodat Jarige Job extra veel verjaardagsboxen kan gaan versturen!” is de oproep van de initiatiefnemer van het Boekenhuis Marianne Knijnenburg. Aanmelden voor deze avond kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. “Op 30 juni maken we ook bekend welk goed doel we met alle vrijwilligers hebben gekozen voor het derde kwartaal van dit jaar.“

Keuze uit zo’n 8.000 boeken
Dankzij een gulle gever van zeven boekenkasten, heeft Goede Doelen Boekenhuis Marianne het aantal boeken in de winkel flink uit kunnen breiden en is er nu een nog grotere keuze, uit zo’n 8.000 boeken. “In alle categorieën” zo verzekert historicus en vrijwilliger William Segers. “En doordat we de boeken om niet krijgen en we allemaal vrijwilliger zijn, kunnen we de boeken aanbieden voor een klein prijsje: € 2,- per boek of 3 voor € 5,-. De specials zijn er vanaf € 5,-. De winkel staat nu overigens wel echt vol, geweldig!”

Boekenwebshop Marianne
Boekenhuis Marianne heeft ook een Boekenwebshop, https://www.boekenhuismarianne.nl/.De boeken zijn vanaf € 5,- per boek. Er staan al honderden titels in de webshop en de vrijwilligers werken hard om daar zo’n 1.000 titels aan toe te voegen. Net als in de winkel zijn er dan alle categorieën te vinden. Van architectuur, fantasy, filosofie, gedichten en geschiedenis, hobby, kinderboeken, koken, kunst, landen, muziek, natuur, politiek, romans en thrillers - ook Engelstalig, science fiction, sport, tot wetenschap en zeilen.

Goede Doelen Boekenhuis Marianne 2