Jarige Job-ambassadeur Dyonne straalde toen ze het bedrag op de ‘cheque’ van Goede Doelen Boekenhuis Marianne zag:

“Wat fantastisch, € 840,00, dat betekent en hele stapel Verjaardagsboxen!”

Dyonne was 30 juni te gast bij Goede Doelen Boekenhuis Marianne. Bij de opening van de boekwinkel, genoemd naar Prinses Marianne van Oranje Nassau, op 21 april van dit jaar was al aangekondigd dat Stichting Jarige Job het eerste goede doel was. Bestuursvoorzitter Marianne Knijnenburg: “Sindsdien gingen er zoveel boeken over de toonbank, dat er € 840,00 bijeen is gebracht voor Jarige Job!”

“Stichting Jarige Job” zo vertelde Dyonne “verzorgt een verjaardagsbox ter waarde van € 35,- voor kinderen die onder de armoedegrens leven en anders hun verjaardag niet zouden kunnen vieren.” Dyonne had een gevulde verjaardagsbox meegebracht. Bij het uitpakken werd iedereen toch wel even stil. Wat geweldig, een doos vol splinternieuwe verrassingen. Een leesboek, een groot cadeau en twee kleinere, een traktatie voor in de klas, slingers, limonade en allemaal spulletjes om een verjaardagstaart te bakken en te versieren. Dyonne: “Naast verzending via de post, heeft Jarige Job zelf twee bestelbussen waarmee de Verjaardagsboxen bij de jarigen thuis worden bezorgd. Van tevoren is met de ouders een bezorgmoment afgesproken. De Verjaardagsbox is een neutrale, bruin kartonnen doos, zodat ze als het ware anoniem bezorgd kunnen worden. Vorig jaar zijn er ruim 84.000 Verjaardagsboxen verstuurd.”

Stichting Goede Doelen Boekenhuis Marianne
Marianne Knijnenburg: “Boekenhuis Marianne, aan de Franse Kerkstraat 5 a in Voorburg, draait volgens het format dat de meeste goede doelen tweedehands boekwinkels hanteren: geen winstoogmerk, de boeken zijn om niet verkregen, een lage huur en we werken met uitsluitend vrijwilligers. Er is keuze uit ruim 8.000 boeken. Boekenexpert en historicus William Segers verzekert ons: “In alle categorieën. En de boeken hebben een klein prijsje: € 2,- per boek of 3 voor € 5,-. De specials zijn er vanaf € 5,-.”

Het nieuwe goede doel
Donderdagavond werd ook bekend gemaakt welk goed doel alle vrijwilligers van Boekenhuis Marianne hadden gekozen voor het derde kwartaal van dit jaar: het Huygens Festival. Annet Weijermars, voorzitter van het festival: “We zijn ontzettend blij, dankjulliewel! Het Festival is dit jaar van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september. Het is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg. Drie dagen lang zijn er meer dan 30 verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg.”

2 Dyonne van Jarige Job r ontvangt hier het 24e doosje