De afgelopen week zijn twee fietsretailers slachtoffer geworden van een fietsendief.

Het betreft Bike Experts uit Voorburg en Van Scheijndel Wielersport uit ’s-Gravenzande. De fietsendief gaf aan een proefrit te willen maken om vervolgens nooit meer terug te komen. De twee winkeleigenaren waarschuwen nu collega-ondernemers. Dit meldt de websitew nieuwsfiets.nu.

Afgelopen donderdag i(8 september) s bij de winkel van Bike Experts in Voorburg een fiets gestolen bij het maken van een proefrit. De man in kwestie had een ID achtergelaten dat vals bleek te zijn. “Helaas blijkt dat op dezelfde dag ook bij van Scheijndel in s’Gravenzande door dezelfde persoon een fiets is gestolen,” aldus Danny Beekman van Bike Experts. “Wij zijn op zoek naar deze meneer. Gisterenmiddag is hij er op een elektrische mountainbike van het merk Kellys vandoor gegaan en heeft nagelaten de fiets te betalen. Wie kent of herkent deze man? Hij is ongeveer 2 meter groot, spreekt Engels met een vermoedelijk Oost-Europees accent. Wij (en de politie) komen graag met hem in contact zodat hij nog even kan afrekenen en zijn legitimatiebewijs kan ophalen,” aldus Beekman.

Sander van Scheijndel van Van Scheijndel Wielersport uit ’s-Gravensande plaats is eveneens slachtoffer geworden van dezelfde dader, die – zo blijkt uit camerabeelden – dezelfde trui draagt. Op zijn Facebook-pagina plaatst Van Scheijndel een boos bericht dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat en waarop hij meer dan 100 commentaren krijgt.
“Ik had dit bericht officieel moeten beginnen met ‘wil deze vriendelijk uitziende meneer onze Epic komen terugbrengen omdat hij vergeten is deze af te rekenen’. In het Nederland van 2022 mag je namelijk het spreekwoordelijke beestje niet bij de naam noemen als het gaat om een vieze vuile gore stinkdief van buitenlandse afkomst.
Nee dat zou wel eens kwetsend over kunnen komen voor deze kansparel die wij als Nederland een eerlijke kans hebben gegeven om een beter bestaan op te bouwen maar die als tegenprestatie even een mooie dure Epic uit onze winkel meeneemt.

Nou is het heel vervelend als er €5200 euro uit mijn zakken verdwijnt, maar dat weegt niet op tegen de totale verbijstering, ongeloof, boosheid, en verdriet die ik hiervan heb.
Als je kleine meisje ‘s-avonds niet durft te gaan slapen omdat ze bang is dat de dief terugkomt naar papa’s winkel dan breekt je hart.
Gelukkig mag ik volgende week donderdag al aangifte gaan doen bij de Politie, dan hebben ze pas tijd. Tot die tijd hebben ze het waarschijnlijk te druk met het verwijderen van omgedraaide vlaggen.”

Bron: https://nieuwsfiets.nu/2022/09/10/fietsretailers-waarschuwen-voor-proefrit-fietsendief/