Op zaterdag 24 september van 11.30 tot 15.00 uur zijn er diverse activiteiten in Bovenveen in Voorburg.

Een Jan Plezier met twee paarden toert gratis door de wijk Bovenveen. De vijf haltes zijn de locaties van de vijf deelnemende organisaties uit Bovenveen.

U kunt opstappen bij de Koningkerk, Reakt, Middin, De Groene Loper van Woej en bij de tuinvereniging aan de Bruinings Ingenhoeslaan. Bij ieder halte wordt u hartelijk ontvangen, bijgepraat wat er te doen en te nuttigen is. De route door de wijk symboliseert de verbinding en het samen optrekken van de buurt organisaties.

Voor kinderen zijn er op het kerkplein oudhollandse spelen zoals blikjes gooien, stoepkrijten en schminken. Een rondleiding door de tuin krijgt u bij de tuinvereniging Nic. Beets. jam en honing kunt u daar kopen. Reakt, Middin en de Groene Loper hebben Open Huis, loop daar gerust even binnen.

Wilt u meedoen met een soepwedstrijd? Lever uw inzending om 12:00 uur bij de Koningkerk. Daar kunt u gratis een broodje en wat drinken krijgen. Heb u weleens van de Peking Opera gehoord? Rond 12:30 uur wordt u een uitleg gegeven over muziek en de authentieke instrumenten en natuurlijk hoort u een stukje Peking Opera muziek.

Muziek is er ook en ertussen door zijn er straatinterviews met mensen uit Bovenveen. In de kerk hangt een expositie van kleur tekeningen voor volwassenen. Hebt u interesse dan kunt u uitleg krijgen. Lichtpuntjes Voorburg zamelt houdbare producten in voor buurtbewoners in de knel. Graag bij de kerk inleveren en het zal zeker goed terecht komen.

Kijk op Kleuren, een aangename hobby
In het kader van de Burendag op zaterdag 24e, presenteert Fenomeen Bovenveen een kleine maar fijne expositie van het Kleuren voor Volwassenen. Aangevuld met behoorlijk veel voorbeelden/varianten waarvan er vast meerderen zijn welke u zullen aanspreken. Slechts deze dag, dus één dag, uitgebreid te bekijken. In de zaal van de Koningkerk tussen 12.00-15.00 uur. Mocht u ook willen deelnemen door één of meer van uw werken te tonen, neem dan s.v.p. contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-45906050.

Burendan Bovenveen