Binnenkort (start 10 oktober) gaan er twee bijzonder interessante cursussen kunstgeschiedenis van start in cultureel centrum Agora.

De cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 35 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van stu-diemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.

De cursus Kunst van de Renaissance, deel I start op maandagmiddag 10 oktober, van 12.30 tot 14.15 uur.
Data: 10 en 17 oktober; 14, 21 en 28 november. Kosten: € 85,—.
De wedergeboorte van de klassieke kunst begon in Florence. Kunstenaars als Brunelle-schi, Donatello, Masaccio, Fra Angelico, Piero della Francesca, Ghirlandaio, Botticelli passeren de revue. De Hoog-Renaissance met de nadruk op Rome en kunstenaars als Bramante, Leonardo da Vinci, Michelangelo en Raphael wordt eveneens besproken. Kortom aandacht voor de prachtige kunst en beelden van La Bella Italia.

De cursus Vreemde Vogels, Fraaie Huizen start op maandagmiddag 10 oktober van 15.00 tot 16.45 uur.
Data: 10 en 17 oktober; 14, 21 en 28 november. Kosten: € 85,—.
Een aantal bijzondere en fraaie landhuizen in Engeland worden besproken waarbij de bewoners en hun excentrieke gedragingen centraal staan. Behandeld worden Elizabeth van Hardwick en Hardwick Hall. Petworth House, The proud Duke of Somerset en de derde Earl of Egremont mecenas van William Turner. Chatsworth en stijlicoon Georgiana Duchess of Devonshire. Uppark House, Sir Fetherstonhaugh en de Dairy Maid. Het Roy-al Pavilion, de Prins van Wales en mrs. Fitzherbert. Blenheim Palace en Consuelo Van-der Bilt. Sissinghurst en Vita Sackville-West. Charleston Farmhouse en de Bloomsbury Group. West Dean House, Edward James en Salvador Dali. Landhuizen en bewoners van de 16e tot de 20e eeuw. De ‘manners en morals’, de mode, architectuur- meubel en schilderstijlen in de verschillende periodes komen aan bod.

Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Er zijn parallelgroepen in Muzee Scheveningen op de dinsdag (inhaalmogelijkheid!).
De cursusbrochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0181-482236 of afhalen in Agora, Fonteynenburghlaan 11.

(Afbeelding van Stefan Schweihofer via Pixabay)