Op bijna alle basisscholen in Voorburg is hard gewerkt aan een Vredesposter voor de Vredesposterwedstrijd 2022.

Leerlingen uit groep 8 maken deze posters om deel te nemen aan deze internationale tekenwedstrijd met het thema ‘Leid met je Hart’. De Vredesposterwedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd door de Lionsclub Voorburg en Voorburg Prinses Marianne.

Vakkundige jury’s beoordelen de posters op drie criteria: uitbeelding van het thema, posterwaardigheid en gebruikte techniek.

Expositie en stemmogelijkheid.
De drie mooiste tekeningen in elke groep krijgen een prijs en de twee beste tekenaars zien hun poster vanaf de herfstvakantie geëxposeerd in De Bibliotheek aan de Vliet aan de Koningin Julianalaan 257 te Voorburg. De posters zijn daar te zien van 22 oktober tot de finale op vrijdag 11 november.

In de bibliotheek kan iedereen stemmen op een favoriete poster, want bij de finale wordt naast de door een deskundige jury toegekende juryprijs ook een publieksprijs voor de tekening met de meeste stemmen uitgereikt door Jeffrey Keus, de wethouder onderwijs. Beide winnaars krijgen een mooi cadeau en eeuwige roem.

Stemmen kan vanaf zaterdag 22 oktober ook via de website: www.voorburg.lions.nl/stembiljet-vredesposterwedstrijd-2022 .

In Voorburg doen dit jaar 7 scholen mee: Nieuw Vreugd en Rust, St. Maartens, De Vijverhof, De Driemaster, Groen van Prinsterer, Casimir en Lusthof. Dit zijn in totaal 12 groepen met meer dan 350 leerlingen.