Op zondag 27 november om 14:30 uur wordt het Hofstads Jeugdorkest o.l.v. Marcel Geraeds welkom geheten in de Koningkerk in Voorburg.

Dit oudste jeugdorkest van de wereld is opgericht in 1923 en viert dus volgend jaar haar 100-jarig bestaan! Het orkest bestaat uit meer dan tachtig musici, variërend in leeftijd van 14 tot 25 jaar.

Al vanaf 2010 klinkt (meestal) op de laatste zondagmiddag van de maand muziek in de Koningkerk. De toegang is altijd gratis, de aanvang is 14.30 uur. De concerten duren ongeveer een uur zonder pauze en na afloop biedt men u een hapje en een drankje aan, ook gratis! Ter dekking van de onkosten is er aan het eind van ieder concert een vrijwillige inzameling. Zo wil men een gastvrije kerkgemeenschap zijn met lage drempels. In deze concerten, de high tea, Diaconaal centrum bij Bosshardt en ook in de vieringen, iedere zondag om 10.00 uur, komt deze visie terug. Er zit om meerdere redenen muziek in de Koningkerk!

Toekomstmuziek
Zondag 18 december 2022, 14.30 uur: kerstconcert
Het a-capellakoor Cantiamo uit Leidschendam o.l.v. Jeroen Bosman verzorgt op de laatste adventszondag het kerstconcert. U hoort bekende en minder bekende kerstliederen uit diverse Europese landen, waaronder een aantal Christmas Carols uit de Engelse kersttraditie. U wordt ook een aantal keren uitgenodigd mee te zingen met bekende Nederlandstalige kerstliederen; zo komt u samen met Cantiamo de laatste week voor het kerstfeest in een mooie en ook feestelijke kerststemming!

Nota bene
*Naast de collecte bestaat de mogelijkheid om te doneren: Wijkkas Koningskerk, inzake zondagmiddagconcerten, NL11 INGB 0008 7741 51.
*Bij de ingang van de kerk liggen brochures, bedoeld om door te geven aan iedereen, die van muziek houdt. De digitale versie staat op de website: www.muziekindekoningkerk.nl

(foto: Reliwiki)