Traditiegetrouw wordt er deze decembermaand weer een kerstboom geplaatst bij de Oude Kerk in Voorburg.
Op vrijdag 16 december om 17.00 uur worden de lichtjes in de boom ontstoken door wethouder economie Astrid van Eekelen.

Met het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom voor de Oude Kerk wordt de kerstperiode in het Huygenskwartier Voorburg ingeluid. Rond de kerstboom is er muziek en een kraampje met glühwein en warme chocolademelk voor alle bezoekers. Aansluitend is er het feestelijke Kerstboomconcert van het Huygens Festival in Museum Swaensteyn dat geheel in kerstsfeer is.

Muzikaal feest
Het ontsteken van de lichtjes gebeurt onder muzikale begeleiding van het Charles Dickens orkest van Muziekvereniging Forum Hadriani. Het Charles Dickens orkest treedt op in traditionele Dickens kleding en heeft een zeer afwisselend en eigentijds repertoire. Klinkende namen van hits als ‘All I want for Christmas, Merry Christmas Everyone’ en vele andere lekkere kerstnummers. Ook zingt het dameskoor Koor-ts uit Voorburg. ‘

Vrijwilligers van Wijkvereniging Oud-Voorburg delen vanaf 16.30 uur gratis Glühwein en chocolademelk uit. Iedereen is welkom!

Huygensfestival Kerst
Vrijdag 16 december vanaf 17.45 uur start een Concert Huygensfestival in Huygens’ Swaensteyn. Dit is een gratis concert om de kerstperiode in te luiden. Het museum is helemaal in kerstsfeer. Daar spelen de solisten Inez Popko met dwarsfluit en Nadia Askarova op de Prinses Mariannevleugel. Het Kerstboomconcert wordt geopend door wethouder cultuur Marcel Belt

Concert Carol Company
Van 20.15 tot 22.30 uur is het Concert Carol Company in de Oude Kerk. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.carolcompany.nl.

Foto: Huygenskwartier Voorburg