Hierbij u de voorstellingen van de komende periode, in Theater Ludens. 
Theater Ludens is hét cultuurpodium van Leidschendam - Voorburg. 
Ook de komende periode is er weer een divers programma.

Hieronder staat het programma vanaf donderdag 26 januari  2023 tot en met zaterdag 4 februari 2023.  


Dag en datum:  donderdag 26 januari 2023  
Cabaret / Karin Bloemen /  Karin Bloemen solo
Aanvangstijd: 20.30 uur    
Toegangsprijs: €  21,50

In deze unieke solovoorstelling van Karin Bloemen is er voor haar maar één credo: ze gaat volledig doen waar ze zin in heeft! Met ruim drie decennia theater-ervaring heeft ze zoveel repertoire opgebouwd, dat ze zonder probleem een hele week zou kunnen vullen.  
In deze voorstelling graaft ze in haar eigen grabbelton vol herinneringen naar de leukste verhalen en de mooiste liedjes. Welke dat zijn is nog een verrassing, niets staat nog vast. Eén ding is zeker; het wordt een avond vol top-entertainment met daaronder de uitbundige handtekening van Karin Bloemen.
 
Dag en datum:  donderdag 27 januari 2023 
Cabaret / Ronald Snijders / Een avond met mij 
Aanvangstijd: 20.30 uur
Toegangsprijs: € 20,00
  

Ronald Snijders stond onlangs tien jaar solo in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In 'Een avond met mij' gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.  
Snijders maakte eerder Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show en Groot Succes 2. ‘Groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes’, oordeelde de Volkskrant eerder. ‘Krankzinnig grappig, ik heb me kapotgelachen’, schreef Theaterparadijs. ‘Grote Ronald is briljant’, kopte de Theaterkrant. 

Ronald Snijders schreef onder andere De Alfabetweter en De Schrikkelkalender en maakt samen met Pieter Jouke het televisietheaterprogramma De Staat van Verwarring. Regelmatig is hij te gast bij talkshows, met name als specialist op het gebied van absurdisme en taal.
 
Dag en datum:  zaterdag 28 januari 2023  
Theaterconcert / Nico Dijkshoorn / Dijkshoorn durft  
Aanvangstijd: 20.30 uur 
Toegangsprijs: € 22,50
   
  
In zijn nieuwe theatershow ‘Dijkshoorn Durft’ gaat Nico op zoek naar alles wat hem gelukkig maakt. Een flard J.J. Cale uit het openstaande raam van die hele lieve buurvrouw. Een linkerschoen langs de snelweg en dat je een kilometer verder de rechter ziet liggen. Die ene zin van Bob Dylan. Twee stokstaartjes. Een juichende recensie uit 1958.   
Dijkshoorn durft. Eindelijk. Geen bijtende ironie, geen politiek. Niets om zich achter te verschuilen. Muziek, liefde, geluk. Een avond lang.   

Met Nico Dijkshoorn: tekst, zang, gitaar
Fred van Klaveren: bas
Herman Klaassen: drums

Dag en datum: zondag 29 januari 2023
Jeugdtheater /  Pip en Pelle / Chaos in het sprookjesbos  4+  
Aanvangstijd: 14.00 uur
Toegangsprijs: € 10,00
Familieticket 4 personen: € 8,50 per persoon

Het belooft nu al de leukste dag van het jaar te worden, want Pip en Pelle komen naar je toe dit theaterseizoen! Samen met hun trouwe en knotsgekke vriend Arie de Postbode zetten ze de zaal op zijn kop.  
  
Als Pip & Pelle een bijzondere en sprookjesachtige opdracht krijgen, begint de verwarring en is de chaos compleet! Rondvliegende veren, dansende boerderijdieren, dwarrelende prinsessen, mysterieuze fakirs, dartelende kamelen en zingende heksen. Alles komt in hoog tempo aan je voorbij! De kinderen kunnen meezingen, meedansen en vooral meegenieten! Misverstanden, gekke capriolen, verrassende wendingen, domme boeven en vooral heel veel hilariteit! Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een doldwaze komedie, die onvergetelijk is voor jong en oud!   
  
De kinderen kunnen verkleed komen als hun favoriete sprookjesfiguur! 


Dag en datum: donderdag 2 februari 2023 
Lunchconcert / Rosella Duo 
Aanvangstijd: 12.30 uur   
Toegangsprijs: € 8,50 

Beethoven: Een groot inspirator!

Het Rosella Duo presenteert een spetterend, bewogen en liefdevol programma voor viool en piano. Tijdens dit lunchconcert brengt het Rosella Duo werken van onder meer Beethoven, Schumann en Brahms, maar ook het beroemdste werk voor viool en piano aller tijden uit Bulgarije en de feestelijke hit van William Kroll. 

Inger van Vliet (viool) en Angélique Heemsbergen (piano) zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen u graag in vervoering met hun meest geliefde muziek.
Het duo verbindt muziek en publiek door hun verfrissende toelichtingen waardoor dit een concert is om niet te missen!

Programma:
William Kroll (1901-1980) 
Banjo & Fiddle (1945) 
 
Ludwig van Beethoven (1770 - 1827) 
Sonate voor piano en viool in D majeur, Op 12. Nr. 1 (1797/98) 
I Allegro con brio 
II Tema con variazioni, Andante con moto 
III Rondo, Allegro 
 
Georgi Zlatev-Cherkin (1905-1977) 
Sevdana (1944) 
 
Robert Schumann (1810 - 1856) 
F.A.E. Sonate (1853) 
II Intermezzo 
 
Johannes Brahms (1833 - 1897) 
F.A.E. Sonate (1853) 
III Scherzo  

Dag en datum: donderdag 2 februari 2023
Filmhuis / Chinatown (VS 1974)
Aanvangstijd: 20.00 uur
Toegangsprijs: € 9,00
Met bibliotheekpas: € 7,00

Film noir van Roman Polanski.
Met o.a. Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston, Perry Lopez en John Hillerman.
Man met mes: 'You're a very nosy fellow, kitty cat. Huh? You know what happens to nosy fellows? Huh? No? Wanna guess? Huh? No? Okay. They lose their noses.' En hij trekt het mes, waarvan hij de punt in een neusgat van privédetective J.J. Gittes heeft gestoken naar zich toe, en snijdt diens reukorgaan open.
Dit is wellicht het krachtigste beeld uit de film noir klassieker Chinatown. De man met het mes is Roman Polanski, die de film ook regisseerde, Gittes wordt gespeeld door Jack Nicholson. De plot is te gecompliceerd en te vernuftig in elkaar gezet om zo maar even na te vertellen. De dialogen zijn onovertroffen. Het briljante, zij het door Polanski naar diens hand gezette scenario, is van Robert Towne.
Dag en datum:  vrijdag 3 februari 2023  
Entertainment  / Willie Wartaal / Moederdag   
Aanvangstijd: 20.30 uur    
Toegangsprijs: € 19,50

De veelzijdige rapper Willie Wartaal maakt onderdeel uit van De Jeugd Van Tegenwoordig, die doorbraken in 2005 met hun debuut single ‘Watskeburt?!’. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. Naast rapper is Willie dj, presentator, acteur , songwriter én vader.
Na 17 jaar alle festivals plat te hebben gespeeld, clubs, popzalen en stadions te hebben uitverkocht, duikt Willie Wartaal voor het eerst het theater in, met zijn eigen show ‘Moederdag’. Een programma gevuld met grappige en serieuze verhalen over zijn leven, muziek, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit gehaald heeft.   
  
Dag en datum:  zaterdag 4 februari 2023  
Cabaret / Peter Lusse / Eddie voor het Leven (try out) 
Aanvangstijd: 20.30 uur   
 Toegangsprijs: € 19,50

Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de TV-serie Vrienden voor het leven. Nou, dat heeft hij geweten! Na drie decennia van TV-programma’s, toneelstukken, cabaretvoorstellingen, musicals en operaconcerten, is hij voor veel mensen nog steeds “Eddeped”.   

-Over hoe het allemaal begon, hoe het er aan toe ging en wat er daarna gebeurde, Peter vertelt er met smaak over. 
-Over hoe zo’n comedyserie nou eigenlijk gemaakt wordt. Over de techniek van het comedy acteren, en van het comedy schrijven. 
-Over hoe je het beste een mop kan vertellen.
-Over de bizarre avond dat Vrienden voor het Leven de Televizierring won.
-Over wat humor nou eigenlijk precies is en hoe het werkt, en waarom het zo belangrijk is. 
-Over alles wat u altijd al had willen weten (én over wat u misschien liever niet had willen weten maar waarvoor het te laat is, als u eenmaal een kaartje hebt gekocht!). 
-Over de relatie tussen Peter en Eddie. Hoe Alter is zijn Ego eigenlijk? Over een bizarre carrière, over een woelig leven. 

Kortom: Een uitgebreide kijk in de keuken van Vrienden, en ook in de keuken van Peter zelf.  Een avond mét humor óver humor, over voorspoed, maar ook over tegenwind. En omdat Peter cabaretier in hart en nieren is, blijven een paar conférences en liedjes u niet bespaard...  De voorstelling duurt ca anderhalf uur, zonder pauze, maar na afloop is er de mogelijkheid om gezellig met elkaar een kopje, glaasje of flesje doen in de foyer!

Ludens Ron 210123

Ludens Nic 210123

Ludens Eddie 210123

Ludens Jansen 210123

Ludens PiP Pelle 210123

Ludens Chinatown 210123

Ludens Willie Wartaal 210123