Het debatteam van het Gymnasium Novum in Voorburg heeft de Zuid-Hollandse voorronde gewonnen van de debatcompetitie Op weg naar het Lagerhuis!

In het Zuid-Hollandse provinciehuis plaatste team Novum zich ongeslagen voor de finale, waar ze het moesten opnemen tegen het Bonaventura College uit Leiden. In de finale werd gedebatteerd over drie stellingen: jongeren moeten hun ouders dwingen om duurzamer te leven, verdere Europese integratie is noodzakelijk en er moeten verplicht psychologen op scholen worden ingezet om jongeren mentaal gezond te houden.

Na een spannend debat, met twee aan elkaar gewaagde scholen, wist het Novum voor de derde keer op rij de provinciale debattitel binnen te halen. Donderdag 23 maart mag het team op voor de landelijke achtste en, wanneer dat goed afloopt, de kwartfinale. De lat ligt hoog: het Novum is de regerend landelijke kampioen.

Het team bestaat uit Thomas van Dam, Ivo Doorn, Aymen elMarsse, Lotte Goedegebuure, Dina Kadiri, Carmen van Leeuwen, Iben Maas, Max van der Straaten, Lucas Verkerk, Tijn de Vreeze en de junior debaters Zoë van Dam en Jip van Wilgen.