Binnenkort (start 13 februari) gaan er twee bijzonder interessante cursussen kunstgeschiedenis van start in cultureel centrum Agora.

De cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 35 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.

De cursus Kunst van de Renaissance, deel II start op maandagmiddag 13 februari, van 12.30 tot 14.15 uur. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten

Data: 13 en 20 februari; 13, 20 en 27 maart en 3 april. Kosten: € 105,—, inclusief koffie of thee en samenvatting van de cursus.
De late Renaissance en het Maniërisme in Italië komt aan bod met werk van kunstenaars als Vasari, Bronzino, Pontormo, El Greco, Benvenuto Cellini, Giovanni da Bologna, Bandinelli. De Renaissance in het noorden wordt behandeld: de Engelse Tudorstijl in de architectuur en de schilderijen van Holbein, Nicolaas Hilliard en Isaac Olivier. De Franse School van Fontainebleau en de Loire kastelen. De Renaissance in de Nederlanden (de dageraad der Gouden Eeuw) komt aan bod met werk van o.a. Adriaen de Vries, Abraham Bloemaert, Hendrik Goltzius.

De cursus Neem Nou Londen! start op maandagmiddag 13 februari van 15.00 tot 16.45 uur
Data: 13 en 20 februari; 3, 20 en 27 maart en 3 april. Kosten: € 105,—, inclusief koffie of thee en samenvatting van de cursus.
In deze cursus komt de geschiedenis (ontstaan, groei en ontwikkeling) van deze wereldstad aan bod en de interessantste gebouwen (kerken, paleizen, theaters, moderne kantoorgebouwen) en musea (met hun collecties) worden besproken.

Bijzonder interessante cursussen!

Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Er zijn parallelgroepen in Muzee Scheveningen op de dinsdag (inhaalmogelijkheid!).
De cursusbrochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0181-482236 of afhalen in Agora, Fonteynenburghlaan 11.