Op zaterdag 11 februari treedt het Davide Rasetti Trio op in Theater Ludens in Voorburg met To Go Up.

Het is daarmee het eerste optreden in het kader van een initiatief om in Voorburg meer jazz te laten klinken onder de noemer Jazz Voorburg. Na dit eerste concert zullen nog meer jazz concerten volgen op andere locaties in Voorburg.

Het Davide Rasetti Trio brengt in het programma To Go Up vooral nieuwe jazzcomposities die op hun nieuwe CD zullen verschijnen. Het trio gaat voor een mooie jazzy sound, gekleurd door Latininvloeden en progressieve muziek. Deze aanstekelijke jazz kreeg van Voorburg Jazz het predikaat Next Generation Jazz. Jazz waar jong en oud van kunnen genieten.

Het Davide Rasetti Trio bestaat uit Davide Rasetti (piano, saxofoon), Gianluca Calò (basgitaar) en Daan Arets (drums). Davide Rasetti (Italië) is een muzikaal multitalent dat naast piano en saxofoon ook de gitaar, basgitaar en het slagwerk beheerst. Hij componeert eigen jazzcomposities en heeft al een aantal CD’s uitgebracht waaronder zijn eerste CD ’Zelmira’. Hij genoot zijn muzikale opleiding in Italië en is bezig met de afronding van zijn opleiding aan Codarts Rotterdam.

Gianluca Calò (Italië) studeerde aan de conservatoria van Modena en Bologna, speelde in velerlei bands, toerde door heel Europa en begeleidde en diverse popartiesten.

Daan Arets (Nederland) studeerde aan het conservatorium van Maastricht, gevolgd door een half jaar studie op Cuba en deed de master Latin Drums aan Codarts Rotterdam. Met het DHD trio won hij de jury- en publieksprijs tijdens de Leiden Jazz Award 2018, waren zij finalist bij de Erasmus Jazz Prijs 2018 and hun album ‘Abriendo Camino’ was genomineerd voor een Edison Award in 2019.

Theater Ludens, zaterdag 11 februari, 20.00 uur. Toegang: € 15,00


(foto Davide Rasetti: Frank Rozenberg)