De Novum-schakers, die vorig jaar kampioen zijn geworden, hebben dit jaar weer een mooi resultaat behaald op het Nederlands Kampioenschap voor schoolteams.

Nadat vorig jaar het landskampioenschap werd behaald in de categorie II (1e en 2e klassers) heeft Gymnasium Novum uit Voorburg het dit jaar geprobeerd op het hoogste niveau: categorie I (alle klassen). De kwalificatie was al meteen een stuk zwaarder, maar de finale werd op de valreep gehaald. Dit keer was de finale wel gewoon achter de borden en ook nog op de locatie van het Tata Steel Chess Tournament, waar de sterkste spelers ter wereld aan mee doen.

De concurrentie was op papier loodzwaar, maar in de praktijk waren de tegenstanders alleen qua postuur een maatje groter. Al snel bleek het Novum samen met het Huygens Lyceum uit Eindhoven tot de favorieten te behoren en na een remise tegen elkaar eindigden ze met een gelijk aantal matchpunten ver boven de rest. Helaas hebben ze de titel op bordpunten (schaakterm voor “doelsaldo”) aan het Huygens moeten laten. Maar dit team kan nog zeker 3 jaar meedoen dus die titel gaan ze zeker nog een keer binnenhalen!

Op de foto naast Eline Roebers (beste Nederlandse schaakster onder 18) v.l.n.r.: Thimo, Thomas, Prajit, Robin, David, David en Noah.