Onder grote belangstelling werd de galerieprijs 2023 uitgereikt tijdens de opening van de jaarlijkse ledententoonstelling van Kunstenaarsvereniging Artibrak.

De prijs wordt ter beschikking gesteld door Fonds ArtiBrak. Een onafhankelijke, deskundige jury maakt een keuze uit het geëxposeerde werk van ruim 40 kunstenaars.

‘Danse Jump’ van Frits van Tol won dit jaar de galerieprijs; de sculptuur is opgebouwd uit zwarte houten latjes en “boeit door zowel kracht als sierlijkheid, waarbij de transparantie de zwaarte van het zwart opheft”, aldus een citaat uit het juryrapport.

Er waren ook twee eervolle vermeldingen: voor het schilderij ‘Time has stilled’ van Arthur Bernard, “een knappe compositie van heldere en zachte kleuren met een grote gelaagdheid” en voor ‘Zonder titel’ van Wim van de Goor, “een fascinerend schilderij dat met gedurfde kleurkeuze en vorm de ruimte in schalt ”.

Deze ledententoonstelling is de laatste expositie van ArtiBrak in het pand in de Herenstraat 44. Hiermede kom een einde van de mooie periode dat ArtiBrak gebruik heeft kunnen maken van het bijzondere pand in de Herenstraat. Vele exposities zijn daar gehouden. In de toekomst kunt u de exposities van ArtiBrak bekijken in Herenstraat 76. 

Tot en met 12 februari 2023 heeft u nog de tijd om de galerie met de ledententoonstelling in de Herenstraat 44 te bezoeken.

Frits van Tol 1
Frits van Tol 2