De nieuwe galerie van ArtiBrak in de Herenstraat 76, ook bekend als ’t Swaentje is geopend op 11 maart.

ArtiBrak is weer terug naar dit prachtige, historische pand. Onder de naam Galerie BRAK was de vereniging namelijk vanaf 1988 ook al in ’t Swaentje gehuisvest, totdat ze in 2006 verhuisde naar Herenstraat 44.

Vanaf heden is iedereen welkom bij ArtiBrak Herenstraat 76!

Expositie
Er is een expositie met liefst zeven kunstenaars en er staat een kunstwerk dat door ongeveer 50 leden is gemaakt.

Zeven aparte kunstenaars
Op deze eerste tentoonstelling is zeer divers werk te zien: keramiek van Willy Hampel en beschilderd glas van Hak Stam; Arnold Hoogendorp maakt ‘fotosculpturen’ en Jaap Paauwe schildert met acryl op gobelinstof; ook Wim van de Goor schildert met acryl, maar dan puur abstract, terwijl de met olieverf geschilderde ‘abstracte landschappen’ van Philip Vencken nog wel als zodanig zijn te herkennen. Winnifred Bastian toont bekende gebouwen uit Voorburg op haar olieverfschilderijen.

Bijzonder openingsproject
Ook is er een gezamenlijk kunstwerk van ongeveer 50 leden van ArtiBrak te bewonderen. Voor de opening van de nieuwe galerie is door bijna v50 leden van ArtiBrak een klein kunstwerk van 20x20 cm gemaakt dat tot één groot gezamenlijk kunstwerk is samengevoegd. ot één groot gezamenlijk kunstwerk is samengevoegd.

Feestelijke opening
Op zaterdag 11 maart om 15.00 uur verrichtte de wethouder van Cultuur, Marcel Belt, de feestelijke opening van deze bijzondere expositie.

Galerie ArtiBrak
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag en zondag: 13.00-17.00 uur, zaterdag 12.00-16.00 uur.

(foto's: Hans Biard)

Opening ArtiBrak 1
Opening ArtiBrak 2
Opening ArtiBrak 3
Opening ArtiBrak 4
ArtiBrak