Op zondagmiddag 26 maart kunt u in de Koningkerk luisteren naar een verkorte versie van de Jerusalem Passion (JP).

Een muzikaal verhaal met als thema ‘De hoop op eenheid van de mens’. Dit imposante werk wordt uitgevoerd door een deel van het JP-koor o.l.v. Hans Matla met daarbij diverse solisten en begeleiders.

Aanmelden
Er wordt veel interesse verwacht voor dit concert. Als u wilt komen luisteren, wordt u aangeraden om u aan te melden via: www.muziekindekoningkerk.nl. U kunt maximaal vier personen opgeven per aanmelding. Na aanmelding ontvangt u een (digitale) bevestiging. Deze bevestiging is uw toegangsbewijs.

Welkom!
Het concert begint om 14:30 uur en duurt 1,5 uur. Na het concert kunt u met een hapje en een drankje nog gezellig wat napraten. Aan het eind van het concert vragen we u om een vrijwillige bijdrage in de gemaakte kosten voor dit concert. We kijken uit naar dit bijzondere zondagmiddagpassieconcert. U bent van harte welkom!

Jerusalem Passion
De echte Jerusalem Passion is een modern/klassiek, avondvullend, muziekstuk voor declamator, vijf solisten, zesstemmig koor, piano, orgel, combo en groot symfonieorkest. Anders dan de naam doet vermoeden is het geen zware passie, maar een licht oratorium. Anders dan de Mattheus Passion gaat de Jerusalem Passion ook verder dan alleen het lijdensverhaal van Christus. De JP is in Nederland en internationaal inmiddels een aantal keer in de originele versie uitgevoerd, maar ook in een ingekorte versie. Daarnaast zijn er ook delen uitgevoerd in kerkdiensten en bij bijzondere gelegenheden en zo komt de verkorte versie van de JP nu ook naar de Koningkerk.

lunchconcerten 2022 23