De politie is op zoek naar informatie over een vrouw die verdacht wordt van een sluwe babbeltruc in Voorburg.
Een 89-jarige inwoonster van Voorburg werd het slachtoffer van deze babbeltruc, waarbij drie mannen en een vrouw bij haar in huis zijn geweest.

Er zijn sieraden gestolen en haar bankpassen bleken verdwenen. Omdat ook haar opnamelimiet was verhoogd, is er 2250 euro van haar rekening gehaald. Het opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West besteede dinsdag 21 maart aandacht aan deze zaak.

De drie mannen die in het huis zijn geweest, zijn niet gefilmd. De vrouw wel, op meerdere plekken. Ze loopt een aantal keer door de Overburgkade in Voorburg, vlakbij het huis van het slachtoffer. Het valt op dat ze haar blonde haar in de tussentijd heeft veranderd: eerst is het vastgemaakt, waardoor het kort lijkt. Later draagt ze het in een lange staart.

Dezelfde vrouw is ook te zien op camerabeelden van de twee geldautomaten waar de transacties van de rekening van het slachtoffer zijn gedaan. Eerst is ze op het Koningin Julianaplein in Voorburg, waar ze een zwarte trui met een capuchon draagt. Ook is hier te zien dat ze drie stippen op haar linkerhand heeft getatoëerd.

Verdachte op koningin julianalaan
Even later duikt de vrouw op in de Mall of the Netherlands in Leidschendam. Ze heeft intussen ook haar kleding veranderd: nu draagt ze een trui met een afbeelding van Lisa Simpson op de achterkant.

Weet u wie de vrouw is? Neem dan contact op via de opsporingstiplijn: 0800-6070, bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl .

Foto's: politie en Team West