Eerder deze maand was het CDA als eerste halte in een nieuwe reeks wijkbijeenkomsten in Voorburg west. De volgende zal in Leidschendam zijn.

Vóór de coronaperiode organiseerde de fractie regelmatig bijeenkomsten in de woonwijken, maar door alle maatregelen is het daar de afgelopen jaren niet meer van gekomen. Nu we dat achter ons kunnen laten, gaat de fractie weer vol enthousiasme de wijken in om het oor te luisteren te leggen bij de inwoners van die wijk. De primeur was aan Voorburg west, waar de CDA fractie enkele inwoners en de gebiedsregisseur verwelkomde in Agora.
De avond begon met een korte inleiding van fractievoorzitter Ron van Duffelen “onze inwoners weten vaak het beste wat er speelt in hun wijk, en vinden het belangrijk dat hun zorgen gehoord worden.
Vóór corona gingen we met regelmaat de wijken in, en we zijn blij dat we nu weer dit soort bijeenkomsten organiseren om van wijkbewoners te horen wat in hum omgeving speelt. Daarom is er geen door ons bepaalde agenda op een avond als deze; onze gasten bepalen welke onderwerpen ter tafel komen".

En die onderwerpen kwamen er. Van verkeersveiligheid tot verduurzaming, van de wooncrisis tot veiligheid – een breed scala onderwerpen werd voorgelegd en de komende weken zal de CDA fractie zich buigen over hoe deze zorgen geadresseerd kunnen worden.

“We kijken tevreden terug op een succesvolle eerste bijeenkomst in de wijk” zegt van Duffelen. “De sfeer was ontspannen en er was genoeg ruimte voor iedereen om aan het woord te komen. We hebben veel waardevolle inzichten opgedaan dankzij de aanwezigen. De komende periode zullen we in ook andere wijken bijeenkomsten organiseren, maar we kijken nu al uit om ook elders in de gemeente de verbinding met onze inwoners te zoeken”.
De volgende wijkbijeenkomst zal plaatsvinden in Leidschendam. Zodra de datum en locatie bekend zijn wordt dit gecommuniceerd. Wilt u in de tussentijd uw zorgen delen met de CDA fractie over wat in úw wijk speelt? Dan kunt u dat doen via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina (facebook.com/cdalv) en het Twitteraccount (@CDALdamVburg) van de lokale partij.

Wijkbijeenk Voorburg west 2