"Het is heel simpel, ik wil mijn kat terug", zegt Kelvin resoluut.

Afgelopen zondag ontdekten de Voorburger en zijn vrouw dat hun kat Mia was verdwenen. Na enig speurwerk kwamen ze tot de ontdekking dat het diertje door twee jonge kinderen lijkt te zijn meegenomen. Dit meldt onze mediapartner Omroep West.

De negen maanden oude Mia had een halsband met een gps-tracker om haar nek. "Maar het signaal gaf zondag vlak na 13.00 uur ineens een eindpunt aan, dus daar zijn we gaan zoeken." De plek waar het gps-signaal voor het laatst werd verstuurd was in de Haagse Rooseboomstraat.
Een bekende van het stel, Heike van Kattenhulp Bezuidenhout/Mariahoeve, trommelde andere mensen op om in de omgeving langs de deuren te gaan. "Kijken of mensen camera's hadden en of daarop iets te zien was", vertelt Kelvin. "Ook in de Pijnacker Hordijkstraat in Den Haag." En op die beelden werden plots twee jongens op fietsen gezien.

Mia onder de arm
"Eerst is te zien dat ze rond 12.45 uur in de buurt spelen. En even later spelen ze ook met onze kat. Daarna fietsen ze weg en heeft een van de kinderen Mia onder de arm." Maar waar zijn ze naartoe gegaan? "Dat is echt een groot raadsel."

Bijna een week later is Kelvin er wel achter dat niemand in de buurt de kinderen lijkt te kennen. "We denken dat ze misschien bij iemand op bezoek waren." Opvallend is volgens Kelvin ook dat de twee later die middag, rond 15.30 uur, nog ergens op een camera gezien zijn toen ze lopend een hond uitlieten. "Maar het gekke is: de mensen in die buurt kennen alle honden, maar de hond waarmee ze liepen juist niet."

Aangifte gedaan
De vraag is dus nu: waar is Mia? De politie laat aan Omroep West weten bekend te zijn met de zaak. "En inmiddels hebben we ook aangifte gedaan", zegt Kelvin. Of de politie ook in actie komt? "Ze zeiden niet veel, maar ze zouden wel gaan posten." En of Mia nog gezond en wel terugkomt? "Ik zie het nog steeds positief in."


Bericht van de wijkagent Voorburg-noord op Instagram
Volgers!!! Dit is een oproep vanuit ons aan jullie!
De kat is weggenomen vanuit Voorburg. Hiervan zijn de precieze gegevens bij ons bekend.
Wat ik mag melden is dat het gaat om kinderen die de kat hebben meegenomen. Is uw zoon of dochter thuis gekomen met deze kat? Neem dan contact met ons op!!
Vrijdagmiddag aanstaande staat de aangifte gepland van de diefstal. Het belangrijkste is dat deze kat terug gaat naar de eigenaar!!


(bron: omroepwest.nl)
(foto: prvéfoto)