Op vier zaterdagen in juni en juli wordt een unieke reeks carillonconcerten gegeven in Huygenskwartier Voorburg.

Iedere week speelt een andere beiaardier een eigen programma op het carillon van de Oude Kerk in de Herenstraat.

De prachtige klanken van het carillon zijn in heel het Huygenskwartier te horen. Buiten de kerk staat een beeldscherm waarop live te zien is hoe de beiaardier muziek maakt. Bij slecht weer kan er via een speciale geluidsverbinding ín de kerk geluisterd worden naar de concerten.

Zaterdag 10 juni – sound of musicals
Tussen 14.00 en 15.00 uur speelt beiaardier Joost van Balkom een programma met nummers uit bekende musicals zoals Fiddler on the roof en Sound of music. Joost van Balkom is beiaardier in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast geeft hij klarinet- en saxofoonles en schrijft hij composities en arrangementen.

Genieten vanaf het terras
Genieten van een carillonconcert in Huygenskwartier Voorburg kan natuurlijk heerlijk vanaf een van de zonnige terrassen in het mooie Huygenskwartier.

Via deze link kunt u meer lezen over de inhoud van de diverse concerten:
https://www.huygenskwartier.nl/nl/events/serie-carillonconcerten-voorburg/

Naast de serie zomerconcerten kunt u het hele jaar door iedere 2e en 4e zaterdagmiddag van de maand genieten van de reguliere bespelingen. Met de zomer in aantocht is het toch geweldig om heerlijk op een terrasje te mogen luisteren naar de vrolijke klokkenklanken, uitwaaierend boven de stad.

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Stichting Vrienden van het Carillon.