De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de Kerkbrug, Wijkerbrug en Nieuwe Tolbrug in Voorburg.
Sinds 11 september is de Wijkerbrug daarom afgesloten voor het verkeer. 

De Kerkbrug is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Afgelopen zomer is al groot onderhoud aan de Kerkbrug uitgevoerd. De werkzaamheden aan de Kerkbrug zijn uitgevoerd in de zomer om scholieren en sportende jeugd niet te hinderen. 

Verkeershinder
De bruggen zijn volgens de planning van de provincie Zuid-Holland ongeveer 2 maanden buiten gebruik. Het verkeer volgt tijdens deze periode een omleidingsroute. Ook vaarweggebruikers ondervinden hinder van de werkzaamheden aan de bruggen.

Het onderhoud aan de Wijkerbrug gebeurt deels in de herfstvakantie om daarmee de hinder zo veel als mogelijk te beperken.

De werkzaamheden aan de Nieuwe Tolbrug volgen in november 2023. Bij de Nieuwe Tolbrug wordt tijdens de werkzaamheden een tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers geplaatst. De provincie Zuid-Holland wil op deze manier de hinder voor omwonenden en weggebruikers zo veel mogelijk te beperken. Hierdoor is de vaarweg wel de gehele periode afgesloten.

Werkzaamheden volgen
Informatie en het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de monumentale bruggen in Voorburg is te vinden op de projectpagina www.zuid-holland.nl/wijkerbrug en www.zuid-holland.nl/kerkbrug.

Ook kunt u de ‘Werk in de wijk’ app downloaden. Het project is te vinden onder de naam Groot Onderhoud Monumentale bruggen Voorburg. Via deze app deelt aannemer Mourik informatie over de werkzaamheden.  

Lees ook: Vanaf 11 september groot onderhoud aan Voorburgse Wijkerbrug


Werkzaamheden monumentale bruggen Voorburg

Werkzaamheden bruggen Voorburg
Door: Karin van der Spek
Foto's: Ap de Heus