Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar

Op maandag 27 januari is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over de hele wereld wordt daar bij stilgestaan. Ook in Wassenaar worden de Holocaustslachtoffers herdacht met een bijeenkomst van 17.00 tot 18.00 uur op begraafplaats Persijnhof, Het Kerkehout 6. Eveneens zal het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht worden onthuld door burgemeester Leendert de Lange. Levenslicht is te zien tot en met 2 februari.

Goede poëzie kruipt onder de huid! Zo ook de poëzie van Ida Gerhardt. Wie bekend is met haar gedichten zal dit beamen. De Wassenaarse Poëzieroute nam regels uit twee van Gerhardts gedichten op (bij de Dorpskerk en het gebouw van de Vrijzinnigen NPB). Een passend eerbetoon aan de dichteres die een kleine tien jaar met haar ouders en zus in Wassenaar woonde.

Heb je een zoon of dochter die het lastig vindt om ermee om te gaan als er iets even niet goed loopt, of die last heeft van (faal)angst, die zijn/haar emoties lastig kan reguleren, snel boos is of erg onzeker? Vindt je zoon/dochter veel dingen eng/spannend? Of wil je meer weten hoe je je kind kunt ondersteunen bij het leren omgaan met alle uitdagingen die op zijn/haar pad komen?

Wassenaarder Mark Slats heeft nog steeds het wereldrecord oceaanroeien op zijn naam staan. In 2017 verpulverde Mark Slats in zijn eentje het wereldrecord door dit in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten te roeien.

Voor de PvdA in Wassenaar betekent oppositie voeren niet boos roepen vanaf de zijlijn, wel het kritisch volgen van het beleid en de voorstellen van het college kritisch beoordelen en waar mogelijk te steunen vanuit de beginselen van de partij  Ook in 2020 zullen de sociaaldemocraten zich sterk maken voor de speerpunten uit het verkiezingsprogramma zoals woningbouw, bestrijding van armoede en het verbeteren van de toegankelijkheid van de gemeente voor mensen met een beperking.

Dat zei Jan van Noort, fractieleider van de PvdA in de gemeenteraad, zondag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn partij in ontmoetingscentrum De Plataan.

Het college van de gemeente Wassenaar vraagt de gemeenteraad in te stemmen met herontwikkeling van het Warenar-gebouw naast het theater. In het voorstel wordt het theater opgeknapt. De foyer en kantoorfuncties uit het oude Warenar-gebouw komen terug in een nieuw gebouw. Daarnaast worden minimaal vijftien nieuwe koopwoningen gebouwd.

"Even kunnen bijpraten. Ons dorp herbergt een relatief hoog aantal oudere inwoners. Niet in de laatste plaats vanwege het woon- en leefgenot. Nadat wij met pensioen gaan, willen we hier graag blijven wonen. En dan komt de tijd dat de ongemakken zich aandienen. De voorzieningen in huis blijken niet meer voldoende soelaas te bieden."

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures