Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Huize Ivicke maakt goede kans benoemd te worden tot een van de zeven meest bedreigde historische locaties van Europa. De sterk verwaarloosde buitenplaats heeft de shortlist voor de Europese “7 Most Endangered sites” gehaald. Dat meldt Erfgoedvereniging Heemschut in een persbericht. "Dat Ivicke op de shortlist staat is erg genoeg. Het betekent dat er dringend steun nodig is om dit unieke erfgoed te redden", zo stelt Heemschutdirecteur Karel Loeff.

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is op zoek naar twee flexibele medewerkers service voor 12 uur per week. De medewerker service is een gastvrije serviceverlener die de klanten proactief adviseert en helpt. Je bent voor de klant altijd het eerste aanspreekpunt, wijst de klant actief de weg en brengt op ondernemende wijze het bibliotheekaanbod en de programmering onder de aandacht.

Joris’ Kerstboom staat net als voorgaande jaren in Bibliotheek Wassenaar. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In Bibliotheek Wassenaar kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Hoe maak je jouw digitale nalatenschap voor nabestaanden overzichtelijk? Wat gebeurt er met beveiligde accounts als iemand overlijdt? Een actueel thema nu steeds meer mensen steeds meer accounts hebben en we steeds meer dingen online regelen van bankieren tot belasting van kopen tot lenen.

Voetbalvereniging Blauw-Zwart in Wassenaar zet grote stappen naar verduurzaming van het sportcomplex. Op dinsdag 3 december was de officiële ingebruikname van de ledverlichting.

Burgemeester Leendert de Lange ontving vorige week woensdag een delegatie van het lokale parlement uit de regio Surabaya in Indonesië (The Surabaya Regional People's Representative Council). Tijdens de geslaagde ontmoeting leerden de Indonesiërs meer over het Nederlandse lokale bestuur en over Wassenaar in het bijzonder.

Vrijdagnacht is er een fietser zwaargewond aangetroffen op de Veurseweg in Voorschoten. De fietser werd rond half een 's nachts gevonden.