Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Op dinsdag 21 mei komt Wassenaarder en Golden Globe Race deelnemer Mark Slats in Bibliotheek Wassenaar een lezing geven over zijn non-stop solo wereldomzeiling zonder elektronische hulpmiddelen. Mark zeilde in 214 dagen de wereld rond in zijn Rustler 36. Mark neemt je op inspirerende wijze mee in zijn avonturen en de ervaringen die hij tijdens de Golden Globe race heeft opgedaan.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is Bibliotheek Wassenaar op Koningsdag gewoon geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De medewerkers staan met een kraam voor de bibliotheek om handtekeningen te verzamelen en mensen lid te maken.

Verhalen uit de Tweede Wereld Oorlog door Mevrouw van den Goorbergh. Mevrouw Van den Goorbergh heeft zelf de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en kan dus als geen ander vertellen over hoe het er toen aan toe ging. Ze geeft geregeld les op basisscholen en middelbare scholen door de hele regio en kan als geen ander boeiend vertellen.

De illegale parkeerplaats van Museum Voorlinden moet in drie weken dicht zijn. Dat staat in een brief die de gemeente Wassenaar aan het museum heeft gestuurd. Sluit Voorlinden de extra parkeerplaats niet, dan volgt er een dwangsom van 20.000 euro. De twee partijen blijven wel in gesprek over een alternatief. Aldus Omroep West.

Hieronder het programma van de festiviteiten op Koningsdag (zaterdag 27 april) in Wassenaar.

De gemeente Wassenaar start een aanvullend onderzoek rondom de parkeersituatie Dorpshaven. Het onderzoek moet een beter beeld opleveren van de benodigde parkeercapaciteit. Aanleiding voor het onderzoek zijn signalen vanuit de bewoners en ondernemers over de voorgenomen plannen voor herinrichting van de haven.

Op de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar is afgelopen zondagnacht een auto tegen een boom aan gereden. Dat meldt District8.net.