Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Op 15 januari vond in een overvol restaurant Me Gusta, het afscheid plaats van Tiny van der Feltz als centrummanager van Wassenaar. Sinds 2013 heeft Tiny zich ingezet voor het aantrekkelijk houden en maken van het centrum van Wassenaar. De concurrentie van grote winkelcentra als de "Mall of the Netherlands" ligt op de loer en dit zou van grote invloed kunnen zijn op de Wassenaarse middenstand als er geen oog zou zijn voor de toekomst.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels een vijfde verdachte toegevoegd aan de Wassenaarse wietzaak. Dat meldde het OM op een pro forma-zitting waarin besloten werd of de Amsterdamse hoofdverdachte langer kon worden vastgehouden.

De raadsfracties van de gemeente Wassenaar hielden afgelopen maandag een inloopavond in het gemeentekantoor. Inwoners konden hun input geven over het profiel dat de aankomende burgemeester zou moeten hebben. 

De gemeenten Voorschoten en Wassenaar hebben inmiddels met het bestuur van de HMC ziekenhuizen gesproken om de zorgen over de bereikbaarheid ziekenhuizen onder de aandacht te brengen. Dat meldt Omroep Unity.

De Wassenaarse zeezeiler Mark Slats maakt nog steeds kans op de eerste plaats in de Golden Globe Race 2018, waarin achttien zeezeilers om de wereld varen met techniek van een halve eeuw geleden. Daarvan zijn er nog vijf overgebleven.

De werkzaamheden aan de Storm van ’s-Gravesandeweg in Wassenaar, waarbij het deel tussen de Van Zuylen van Nijeveltstraat en de Van Wijnbergenlaan is afgesloten voor alle verkeer, hebben geleid tot veel verkeersstremmingen in een groot deel van Wassenaar. De gemeente heeft een aantal omleidingsroutes ingesteld en maatregelen genomen om de doorstroming van het verkeer in goede banen te leiden. Maar deze blijken niet toereikend te zijn.

Op 30 januari is er een informatiebijeenkomst over leeskringen via de Bibliotheek in De Week van de Leesclub in Bibliotheek Wassenaar. Leest u graag en vindt u het interessant om over boeken te praten? Heeft u weleens gedacht aan het lezen in een Leeskring (Leesclub)?