Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
De politie heeft zaterdagavond 16 februari een illegaal pokertoernooi opgerold in een woning aan de Van Bellesteynweg in Wassenaar heeft . De organisator van het toernooi is aangehouden.

Ruim 70 inwoners van Wassenaar bezochten donderdag de bijeenkomst ‘Wassenaar zijn we samen’. Doel van de avond was om met elkaar in gesprek te gaan over de sociale kracht van het dorp. De Vrijwilligerscentrale presenteerde de nieuwe look and feel van de website WassenaarDoet.nl en lanceerde de bijbehorende app.

In Bibliotheek Wassenaar is het mogelijk om op afstand documenten naar de printer te sturen. Dit betekent dat je in de bibliotheek met jouw laptop, iPad, tablet of smartphone printopdrachten naar de printer kunt sturen, maar ook dat printopdrachten vanuit huis verstuurd kunnen worden naar de printer van de bibliotheek.

Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom biedt Bibliotheek Wassenaar de mogelijkheid om met hulp van vrijwilligers van Kwadraad Maatschappelijk Werk en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2018 (kosteloos) in orde te maken.

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er in Bibliotheek Wassenaar een speciale Cursus ‘Digisterker - Werken met de elektronische overheid’.

Dit jaar is afgelopen maand uitgeroepen tot het Jaar van het Ka'i Orgel. Deze proclamatie werd afgelopen maand gedaan door de Eerste Minister en het Ministerie van Cultuur van Curaçao, een tropisch deel van ons Koninkrijk. Door een verleden met Shell, de financiële dienstensector op het eiland, en het internationale karakter van Nederland bestaan er veel wederzijdse familie- en vriendschapsbanden.

Rijkswaterstaat gaat samen met de gemeente Wassenaar eind februari de bermen langs de parallelweg van de Rijksstraatweg opnieuw inrichten. Het gaat om de bermen (beide zijden) van de parallelweg langs de westzijde van de A44, tussen de Narcislaan en het bedrijventerrein Maaldrift. De bermen krijgen nieuwe bomen en een haag. De werkzaamheden starten op vrijdag 22 februari en zijn naar verwachting vrijdag 1 maart afgerond.