Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Een strijktrio, samengesteld door leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, speelde afgelopen zaterdag bij de première van “MuzeHall 24”. De aanwezigen genoten van een variatie aan stukken. Na afloop was er gelegenheid om onder het genot van een drankje en hapje na te praten met de musici en overige muziekliefhebbers.

Kleinschalige voorstellingen
MuzeHall 24, gelegen aan de Van Hallstraat, is een nieuw initiatief in Wassenaar. Een ruimte waar plek is voor kleinschalige voorstellingen, huiskamerconcerten en andere culturele initiatieven, zo vertelt Tan Verschuijl, mede-eigenaar van MuzeHall 24. Dit weekend was de première van de loods als culturele ruimte.

Initiatiefneemster Maartje van Rheeden ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Van Rheeden is net terug van een tournee door China met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPHO). “De maand juli is vakantiemaand voor het RPHO. Dat brengt tijd voor andere kunstuitingen, zoals schilderen en kamermuziek.”

Muzikale reis door de tijd
Maartje, ruim vijfentwintig jaar altvioliste in het orkest, vroeg twee collegamusici om mee te spelen. Samen met Noëmi Bodden, violiste, en Thamar Bodden, celliste, vormen zij dit gelegenheidstrio. Het muzikale programma maakte een reis door de tijd: van Bachs melancholische driestemmige inventionen en Beethovens strijktrio in c klein. Daarna een aantal bekende Weense dansen gecomponeerd door Kreisler, gevolgd door de Passacaglia van Händel- Hallforsen (virtuoos duet voor viool en altviool). Afgesloten werd met een stuk van Piazzolla. Dat een tangoachtig stuk ook goed gespeeld kan worden door strijkinstrumenten liet het trio goed horen.

Tijdens de nazit werd het publiek getrakteerd op zang door Maimoene, de dochter van Maartje. Zij was winnares van de Wassenaarse Cultuurprijs in 2017. Een talent om zeker in de gaten te houden.

Nieuwsbrief
Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten in de MuzeHall 24 kan zich aanmelden voor de mailinglijst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen via 06-250 00 562.

Trio RPHO foto Winnifred Ferro
Noëmi Bodden, Maartje van Rheeden en Thamar Bodden (Foto: Winnifred Ferro)