Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Wassenaar
Blues is ontstaan in de tweede helft van de negentiende eeuw toen zwarte slaven op de plantages van Mississippidelta de ellende van zich afzongen. Vandaag de dag is blues al lang niet meer de muziek van toen, maar gaan de liedjes nog steeds over de tegenslag zoals we die in het leven tegenkomen. Zo ook bij de BB Queenies, toen zij zondag optraden bij Plein Musique.
Zes dames die niet meer piep zijn bezongen het leed van de vrouw van middelbare leeftijd. Dat deden ze met veel eigen composities en teksten van toetseniste Monica Verschoor. Bij het zelfbeklag had galgenhumor de boventoon.

Blues bleek bij de Queenies een ander woord voor swingende muziek met veel ruimte voor improvisatie op saxofoon en mondharmonica. Het liefst waren de dames op hun pumps van de muziekkiosk afgedaald naar het meedeinende publiek, maar niet alles zit mee in dit leven.

Slechte Band
Na dit geslaagde optreden kwam er, zoals het trouwe publiek gewend is van Plein Musique, weer heel iets anders: vijf mannen uit Leiden die zich De Slechte Band noemen. Die naam doet vermoeden dat ze worden ingehuurd om bij sluitingstijd de zaal leeg te spelen, maar in Wassenaar kwam het tot een toegift. De Slechte Band is goed voor het betere levenslied en het publiek vond het best.

Het was het slotakkoord van de zestiende editie van het jaarlijkse muziekfestijn in de open lucht op het Burchtplein. Nagenieten kan, want de regionale zender Midvliet TV was erbij om opnames te maken. Verder is het weer bijna een vol jaar wachten op de volgende reeks van concerten. Het zit niet altijd mee in dit leven.

bbqueenies
BB Queenies Foto's Lily Armstrong

deslechteband
De Slechte Band

publiek1
Genieten van de muziek op het Burchtplein

meezingen
De Slechte Band nodigde met een tekstbundel uit tot meezingen
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures