Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Wassenaar
radio


televisie


download


facebook icontwitter iconrss icon
Dag in, dag uit, 365 dagen per jaar, zwermt een legertje van automobilisten uit over Wassenaar. Het zijn de vrijwilligers van Tafeltjedekje. Ze verzamelen rond het middaguur bij de keuken van het restaurant van het Van Ommerenpark, en rijden vandaar in ongeveer een uur elk hun eigen route.

Één van hen is Nel van Ovost. Ze vindt het werk leuk en zinvol. Bovendien, stil zitten is niks voor haar. Dat is trouwens nooit zo geweest. In haar jonge jaren zette de geboren en getogen Wassenaarse zich in voor scouting Van Woesik, en stond ze achter de toonbank van verschillende winkels in Wassenaar.

“Ik ben niet getrouwd met de stofdoek, zei ik altijd.” Soms komt ze bij het bezorgen van de maaltijd een, letterlijk, oude bekende tegen uit het dorp. Bij sommige van haar klanten komt Nel al jaren. Haar verschijning is voor hen net zo vertrouwd als de meubels in hun huis. Nel neemt de tijd voor een kort praatje als ze de zwarte thermodoos overhandigt, of klaar zet op de keukentafel. ,,Als je de hele dag aan huis gebonden bent, ben je blij weer eens iemand te zien”, weet Nel.

Bij andere mensen zet Nel tijdens haar rit langs bejaardenwoningen, rijtjeshuizen en flatgebouwen de dozen gewoon op een afgesproken plek bij de deur. Ze doet het zoals de klant van Tafeltjedekje het wil hebben.  ,,Maar de meeste mensen vinden het prettig als je er weer bent,” zegt Nel.Dat is al twintig jaar zo, en Nel denkt nog lang niet aan ophouden. Ze bezorgt de maaltijden op maandag en dinsdag, en soms ook op andere dagen als een beroep op haar wordt gedaan. Dat komt nogal eens voor, want Tafeltjedekje kan best nog wat vrijwilligers gebruiken.

Als u denkt dat rijden voor Tafeltjedekje in Wassenaar ook iets voor u is, kunt u voor informatie terecht bij:
D. van Keppel, Stichting Maatschappelijke ondersteuning Wassenaar, tel. 070-511.2226.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures