Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Wassenaar
Alle Wassenaarse peuters van 2,5 tot 4 jaar kunnen twee dagdelen per week naar een voorschoolse voorziening. Dit heeft de gemeenteraad van Wassenaar vastgesteld in de subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang. Het kan gaan om een plek bij de kinderopvang of bij een peuterspeelzaal. Zo krijgt ieder kind de kans op een goede start op de basisschool.
 
Peuteropvang draagt bij aan de ontwikkeling van taal en sociale vaardigheden. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat dit voor iedereen betaalbaar is. Zo krijgen alle kinderen de kans om een goede start te maken op de basisschool. Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Gratis opvang voor peuters komt er niet, maar de gemeente investeert dusdanig dat de peuteropvang voor ieder gezin betaalbaar is. Elke peuter kan in Wassenaar 2 x 3 uur per week gebruik maken van peuteropvang.”

De gemeente draagt bij in de kosten als u geen kinderopvangtoeslag krijgt
Niet iedereen kan de peuteropvang zelf betalen. Het Rijk draagt bij aan de kosten van kinderopvang van werkende ouders of verzorgers (kinderopvangtoeslag). De gemeente draagt bij in de kosten van kinderopvang voor ouders die niet allebei werken en dus geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van het Rijk. 

De hoogte van de gemeentelijke bijdrage hangt af van uw inkomen
Hoe lager uw inkomen, hoe hoger de gemeentelijke bijdrage. De gemeente hanteert de landelijk vastgestelde prijs van maximaal € 8,02 per uur. De regeling geldt vanaf 1 januari 2019. Via de opvang ontvangen gezinnen een brief met meer informatie over de regeling.
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures