Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Wassenaar
Burgemeester Leendert de Lange ontving vorige week woensdag een delegatie van het lokale parlement uit de regio Surabaya in Indonesië (The Surabaya Regional People's Representative Council). Tijdens de geslaagde ontmoeting leerden de Indonesiërs meer over het Nederlandse lokale bestuur en over Wassenaar in het bijzonder.

Burgemeester: bijzondere band tussen Wassenaar en Indonesië.
De burgemeester stond stil bij de bijzondere band die Indonesië en Wassenaar met elkaar hebben. Erik Hazelhoff Roelfzema (beter bekend als Soldaat van Oranje) heeft lange tijd in Wassenaar gewoond, maar zijn levensverhaal is begonnen in Surabaya waar hij is geboren. Ook is de residentie van de Indonesische ambassadeur in Wassenaar gevestigd, met daar tegenover de Indonesische school: “Iedere ochtend zie je Indonesische kinderen naar hun school lopen tegenover de prachtige Indonesische residentie”.

Groen, veilig en internationaal dorp
Naast de Indonesische school is in Wassenaar ook de Amerikaanse School (ASH) gevestigd en biedt het Rijnlands Lyceum Engelstalig onderwijs aan. Ook zijn veel ambassadeurs woonachtig in Wassenaar en is de Amerikaanse ambassade kortgeleden naar Wassenaar verhuisd. Wassenaar vormt daarmee een internationaal dorp dat haar inwoners veel te bieden heeft: een veilige omgeving, veel groen en een ruim aanbod aan voorzieningen.

Nederlandse lokale democratie
De burgemeester had de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgenodigd om een presentatie te geven over de geschiedenis en huidige inrichting van de Nederlandse lokale democratie. De VNG is de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland. De Indonesische delegatie luisterde aandachtig en was met name geïnteresseerd in de taken die Nederlandse gemeenten uitvoeren, de rol van de burgemeester en de verhouding tot de provincies en het Rijk. 

Toekomstwens
Na een rondleiding door Raadhuis De Paauw kwam het bezoek ten einde. De Indonesische delegatie sprak de hoop uit om in de toekomst verder te bouwen aan een vruchtbare samenwerking tussen Nederland en Indonesië.

Delegatie raadsleden Surabaya Java Indonesie
Leden van de Indonesische Raad met Burgemeester de Lange en de gemeentesecretaris
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures