Waalsdorpervlaktebel2In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is de jaarlijkse herdenking op 4 mei op de Waalsdorpervlakte dit jaar, helaas, niet toegankelijk voor het publiek. Vorig jaar kwamen ruim 3.000 bezoekers naar het verzetsmonument om te herdenken.
Om besmettingsgevaar te voorkomen is het gebied op maandag 4 mei 2020 vanaf 16.00 uur niet toegankelijk.

Besloten ceremonie op de Vlakte van Waalsdorp
In overleg met de gemeente Wassenaar en de Veiligheidsregio Haaglanden is er wel toestemming om een besloten ceremonie te houden. Hierbij wordt rekening gehouden met de 1,5-meter-afstandsregel van elkaar.

De wacht houden en het luiden van de Bourdonklok
Het bestuur van Vereniging Erepeloton Waalsdorp zal, samen met een zeer beperkt aantal leden, de Bourdonklok luiden en op wacht staan bij het monument. De klok zal niet door drie, zoals de afgelopen 60 jaar, maar door één persoon aan weerszijden worden geluid.

Kranslegging
De voorzitter zal, samen met de secretaris een kans leggen namens de vereniging en alle nabestaanden van de op de Waalsdorpervlakte gefusilleerde verzetsstrijders.

De burgemeester van de gemeente Wassenaar, een vertegenwoordiger van de gemeente Den Haag, vertegenwoordigers van de Stichting Nationale Herdenking ’s-Gravenhage en van Stichting Oranjehotel, Dunea en Stedin, zullen eveneens een krans of een bloemstuk leggen. Dit alles met gepaste afstand van elkaar.

Herdenk thuis
In deze tijd wordt u opgeroepen om de 4 mei-herdenking thuis via de televisie of online te volgen. De vlaginstructie voor deze dag is dit jaar, dat de vlag halfstok mag hangen van zonsopkomst tot zonsondergang.

Een liveregistratie van de herdenking wordt verzorgd door RTL4.

Meer informatie: www.erepeloton.nl

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz, 107.9 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo analoog: 92.9 Mhz
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream