Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit Wassenaar
ToeristVanaf 1 juli zijn alle inwoners van Wassenaar, bezoekers van buiten de gemeente en (buitenlandse) toeristen welkom bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in de bibliotheek van Wassenaar. Het TIP geeft informatie over het toeristisch-recreatieve aanbod in Wassenaar en de (directe) omgeving zoals wandelkaarten, fietskaarten, vaarkaarten, folders van toeristisch-recreatieve voorzieningen, een toeristisch- recreatieve plattegrond en nog veel meer. 

Burgemeester Leendert de Lange en wethouder Caroline Klaver en vertellen: “Het is belangrijk om samen te blijven bouwen aan een aantrekkelijk centrum, een gastvrij Wassenaar en een bloeiende lokale economie. Het is goed dat bezoekers ons gebied leren kennen. Als je weet wat er is, dan zal je ook eerder geneigd zijn om langer te verblijven, meerdere bestemmingen aan te doen, nog eens terug te komen en de mooie ervaring te delen. Dat is goed voor onze economie. Ook voor de Wassenaarders is het TIP een goede informatiebron om op de hoogte te komen van evenementen, activiteiten en mooie nog niet ontdekte plekjes in ons eigen dorp.” 

Het TIP is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, Wassenaar-Voorschoten Marketing met de centrummanager als één van de bestuursleden en de gemeente Wassenaar. Het TIP in de bibliotheek van Wassenaar nodigt nog meer mensen uit tot het brengen van een bezoek aan het dorpshart, vergroot de waarde van de bibliotheek als multifunctionele ontmoetingsplek en draagt bij aan de gastvrijheid van Wassenaar.  

Mariska Koning-Roozendaal, directeur Openbare Bibliotheek Voorschoten Wassenaar licht toe:  “Wassenaar is een unieke bestemming, niet alleen voor bezoekers van buitenaf, maar ook voor de inwoners uit het dorp. Bezoekers stellen ons al geregeld vragen over het toeristische en recreatieve aanbod. De bibliotheek in Wassenaar is een vanzelfsprekende ontmoetingsplek in het centrum. Nu worden we officieel een TIP en weet iedereen ons goed te vinden. Dit past bij een eigentijdse en ondernemende bibliotheek met meer differentiatie in activiteiten en samenwerkingspartners.   

Ralf Meppelder, voorzitter van Wassenaar-Voorschoten Marketing en directeur van Kasteel de Wittenburg vult aan: ‘We willen als lokale marketingorganisatie het verhaal van dit bijzondere gebied tot leven brengen en een gastvrij ontvangst bieden. Iedereen plukt daar de vruchten van. Vanaf 2017 is het toeristische aanbod in te vinden op www.vorstelijkvrij.nl. Vanaf nu wordt ook ingespeeld op de behoefte van bewoners, bezoekers en bedrijven aan een fysiek Toeristisch Informatiepunt. We zijn er trots op dat we dit samen met de bibliotheek en gemeente voor elkaar hebben kunnen krijgen.” 

Toerist
Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures