HGC blaashal indoor hockeyHGC ziet dit jaar af van deelname aan de competitie. Er doen te weinig clubs mee voor een volwaardige competitie, laat het bestuur weten.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de competities voor alle volwassenen gestaakt, inclusief H1 en D1. Trainingen voor de jeugd gaan nog wel door, maar ook voor hen ligt de competitie stil. De KNHB heeft aangegeven dat een bijzonder klein aantal clubs in de regio mee zouden willen doen aan een eventuele competitie.

Het bestuur van HGC heeft daarop besloten dat de club dit jaar niet mee zal doen aan de zaalhockeycompetitie. "Helaas betekent dit dat het voor ons weinig zin heeft wel mee te doen; er zal geen sprake zijn van een volwaardige competitie," aldus het bestuur. 

De Wassenaarse hockeyclub heeft in het licht hiervan besloten om een eigen programma in de zaal te ontwikkelen, in de vorm van onderlinge wedstrijden, events, trainingen, clinics. HGC hoopt ook een bescheiden competitie met omliggende verenigingen op te zetten. Er zal een opblaasbare hal worden geplaatst, waarin kan worden gespeeld.

Uiterlijk 1 November zal het bestuur de definitieve beslissing nemen of de opblaashal er komt.