De gemeente Wassenaar mag huize Ivicke verbouwen. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat onroerend goedspeculant Ronnie van der Putte had aangespannen.

Van de Putte meende de verpauperende villa zelf weerbestendig te kunnen maken. De rechter is echter van oordeel dat zijn plan niet deugt. Dat meldt Omroep West.

De gemeente Wassenaar is al geruime tijd in een strijd om het pand verwikkeld met Van de Putte, die de bedenkelijke reputatie heeft her en der in het land monumentale panden op te kopen en te gijzelen.

De gemeente bepaalde eind vorig jaar dat 'krottenkoning' Van de Putte vóór 20 juli moest beginnen met het opknappen van het vervallen rijksmonument.

Nadat deze deadline verstreek heeft de gemeente een aantal noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd. Ook is een er een aanbesteding gedaan om het monumentale pand in z'n oude glorie te herstellen.

Op het laatste moment gaf Van de Putte te kennen zelf herstelwerkzaamheden te laten plegen. Handhavers van de gemeente hebben de bouw vervolgens stilgelegd. Daarop startte de 'krottenkoning' een kort geding. Dat heeft Van de Putte nu dus verloren.

De gemeente laat Huize Ivicke opknappen door Den Hoed Aannemers uit Bergambacht. De rekening, die wordt geschat op meer dan een miljoen euro, zal ze doorsturen naar de nalatige eigenaar.

Foto: Erfgoedvereniging Heemschut