Het Wassenaarse theater De Warenar is dicht voor nagenoeg alles tot 10 november. Nicolette Senf, theaterprogrammeur, legt het uit. “Met zo weinig publiek en dan ook nog zonder horeca valt het niet te rijmen, hoe graag ik hen en de artiesten persoonlijk ook zou willen ontvangen, en zijn bijeenkomsten een stuk minder sfeervol.”

“Dicht zijn is minder kostbaar en geeft meer kans op overleven dan open zijn en hoge nutskosten maken met nagenoeg geen inkomsten. Het is ook duidelijker zo naar het publiek. En laten we wel zijn, ook wij willen niet dat er meer besmettingen komen door reizend publiek of theater-, of evenementbezoek. Dit alles slaat natuurlijk nog meer gaten in de programmering dan er al was. Van producties die totaal niet doorgaan dit seizoen, tot verplaatsing na verplaatsing. Gelukkig hebben we de meeste (van de nu tot 10 november afgelaste) voorstellingen al kunnen verzetten. Maar goed, het is natuurlijk koffiedik kijken in deze onzekere tijden.”

“We zijn benieuwd wat er komende week eventueel aan maatregelen gewijzigd of verlengd wordt en proberen vooruit te blijven denken. Hopelijk mogen we snel weer op een veilige manier onze artiesten, vaste gezelschappen en ons publiek weer ontvangen op een enigszins rendabele manier. Wij hebben niet voor niets onze foyer en theaterzaal zo mooi opgeknapt!  Dat delen we graag met alle Wassenaarders, Voorschotenaren en meer.