De Haagse VVD wil meer inspraak in de herontwikkeling van het ANWB-gebouw op landgoed Clingendael. Dat staat echter op Wassenaars grondgebied.

Dat meldt de website Wassenaarders.nl. Al op 7 september hebben de bouwer ABB en de gemeente Wassenaar hebben 7 september een intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het ANWB-terrein op Landgoed Clingendael. Op het terrein zullen appartementen worden gebouwd. Het ANWB-terrein ligt op Wassenaars grondgebied, maar bevindt zich midden in het Benoordenhout in Den Haag.

De VVD-raadsleden Jan Pronk en Remco de Vos zullen de Haagse wethouder dan ook verzoeken in gesprek te gaan met de gemeente Wassenaar. Zij vinden dat omwonenden inspraak moeten krijgen in het project. Dat was door de gemeente Wassenaar ook beloofd, maar volgens beide raadsleden "waren de eerdere ervaringen bij deze ontwikkeling niet positief".

Ook de Wassenaarse partij Hart voor Wassenaar heeft zich kritisch uitgelaten over het project. De partij vindt de geplande woontoren van 47 meter hoog niet passen in de buurt. Ook zou het de uitstraling van park Clingendael bederven, aldus Hart voor Wassenaar.

Foto: ANWB-gebouw, Roel Wijnants (via Flickr)