Project Brand 1964 zoekt een locatie in Wassenaar om de restauratie van een historische brandweerauto te kunnen voltooien. Dat schrijft de organisatie op haar Facebookpagina. Afgelopen zaterdag heeft de restaurateur uit Piershil de Wassenaarse Gereedschapwagen uit 1963 teruggebracht.

"De wagen ziet er prachtig uit, de motor loopt fantastisch en staat op zes nieuwe banden. Hiermee is de restauratie voor 85% klaar," aldus Project Brand 1964. "Om de resterende klussen uit te kunnen voeren en de wagen gereed te maken voor de keuring bij de RDW zoeken we nog een (tijdelijke) overdekte plek in Wassenaar. Op de plaats waar hij nu gestald staat kunnen we niet aan de wagen werken. Wie helpt?"

Projectbeschrijving
Project Brand 1964 is een samenwerkingsverband van Stichting Historisch Brandweermaterieel en het Brandweermuseum Wassenaar om drie historische brandweerwagens in hun oude glorie te herstellen. De brandweerkorpsen van Den Haag en Wassenaar schaften in de jaren '60 zevenentwintig brandweerwagens van het Amerikaanse merk International Harvester aan. 

Naast het restaureren van drie van deze brandweerwagens verzamelt Project Brand 1964 authentieke brandweeruitrusting en legt ze ervaringen van brandweerlieden uit die tijd vast. Dit vormt een totaalbeeld van de brandbestrijding in de 60-er jaren. ‘Brand 1964’ wordt jaarlijks meerdere malen gepresenteerd op brandweer- en oldtimerevenementen.