Soroptimistenclub Wassenaar-Voorschoten is samen met inwonersinitiatief de Groene Meent een ludieke actie gestart. Zij roepen alle inwoners van Wassenaar op om samen te werken aan het verbeteren van de wereld. Dat kan zelfs terwijl je wc-papier hamstert.
De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn wereldwijd een kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Gelijke kansen voor meisjes en vrouwen
De Soroptimisten en de Groene Meent hebben wc-papier van The Good Roll ingekocht. The Good Roll en ontwikkelingsorganisatie Simavi werken in Ghana aan toiletten en wasgelegenheid waar dit nog niet voldoende voorhanden is. Niet alleen zorgen zij daardoor dat alle mensen gezond blijven en niet aan de diarree overlijden, maar ook dat meisjes – zelfs als ze ongesteld zijn- naar school gaan omdat er schone toiletten zijn en maandgerei wordt verstrekt. Belangrijk dus voor een gezonde en veilige van toekomst van alle mensen en vooral voor vrouwen. Die veiligheid hebben we in Nederland, maar willen we overal. Dezelfde veiligheid en gelijke rechten voor jongens als voor meisjes. Dat is belangrijk. De Soroptimisten strijden al jaren voor gelijke kansen voor meisjes en vrouwen. Goede hygiënische leefomstandigheden en schoon water zijn daarbij cruciaal.

Wassenaar hamstert 4 Global Goals!
Na het succes van de fototentoonstelling Wassenaar4GlobalGoals wil De Groene Meent alle inwoners van Wassenaar oproepen om samen te werken aan het verbeteren van de wereld. En dat kan zelfs terwijl je wc-papier hamstert.

Meer informatie over de zeventien duurzaamheidsdoelen en deze actie is na te lezen op de website van de Groene Meent.

Willemien Free van de Soroptimistenclub sprak in het radioprogramma Coffee-Lounge over de actie. Luister het gesprek hier terug.