Waarom elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen? Recycle Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven. Helemaal coronaproof en de manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren.

De geur van pepernoten hangt in de lucht en pakjesavond komt dichterbij. Iedereen gaat in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd in huis te halen. De pinpas draait overuren en onze huizen slibben dicht met spullen. Wil jij duurzamer Sinterklaas vieren? De Groene Meent in Wassenaar organiseert elk jaar in november de RecycleSint Ruilmarkt. RecycleSint zal dit jaar vanwege corona online plaatsvinden.

De cirkel rond
Shirley Döderlein de Win-Houtman en Merve Lüderitz hebben samen het initiatief genomen voor RecycleSint in Wassenaar. Ze willen graag verduurzamen. Daarnaast zijn ze blij dat de stapel speelgoed in eigen huis op de schop gaat. Het speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis. ‘Onze eigen kinderen kunnen vervolgens weer spelen met het ingebrachte speelgoed van anderen’, aldus Shirley. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.
Bijna ieder huishouden heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom kopen we dan nog nieuwe spullen? Ruilen is groener en ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

Deelnemers kunnen zich tot en met 20 november aanmelden via de facebookgroep Wassenaarse Ruilbeurs en de groep vullen met speelgoed.
Vanaf 21 november mogen deelnemers reageren op speelgoed wat men graag wil hebben en wordt het speelgoed coronaproof geruild.