Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
De gemeente Wassenaar gaat hard optreden tegen wegmisbruikers die de werkzaamheden aan de Storm van ’s-Gravesandeweg aanvatten om zich als wegpiraat te misdragen. Op maandag 7 januari is de gemeente Wassenaar gestart met de werkzaamheden. Tussen de Van Zuylen van Nijeveltstraat en de Van Wijnbergenlaan is alle verkeer is afgesloten. Naast de verwachte extra drukte op andere wegen, blijkt dit te leiden tot gevaarlijke situaties door "onverantwoorde verkeershandelingen", zo stelt de gemeente in een persbericht

Streng handhaven
Automobilisten keren bijvoorbeeld midden op de weg en er rijden auto’s door de Langstraat tegen het verkeer in om de verkeersdrukte te vermijden. In de Havenstraat rijden automobilisten twee kanten op terwijl het hier eenrichtingsverkeer betreft. Het is reden voor de gemeente om hier strenge maatregelen op te nemen.

Extra inzet
De gemeente heeft daarom extra inzet gevraagd van de politie in Wassenaar om te handhaven op onveilige verkeershandelingen van weggebruikers. Het in gevaar brengen van andere weggebruikers wordt streng bestraft. Ook worden er op drukke plekken extra BOA’s en verkeersregelaars ingezet om de situatie te monitoren en te begeleiden.

Vijf maanden overlast
Wethouder Caroline Klaver-Bouman: "Ik vind het vervelend dat er ruim vijf maanden overlast zal zijn. We vragen veel geduld van inwoners, ondernemers en iedereen die normaal gesproken over de Storm van ‘s-Gravesandeweg rijdt. Maar de werkzaamheden zijn noodzakelijk en onvermijdelijk.”

De wethouder verzoekt weggebruikers zich aan de verkeersregels te houden, de omleidingen te volgen ipv sluiproutes te zoeken, en rekening te houden met de veiligheid van wegwerkers.