Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Op woensdag 20 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en voor de Waterschappen van Rijnland en Delfland, en op donderdag 23 mei de verkiezing voor het Europees Parlement. Al jaren kan de gemeente Wassenaar rekenen op een vaste groep die zich beschikbaar stelt tijdens de verkiezingen. De gemeente is echter op zoek naar nieuwe leden.


Hoe ziet zo’n verkiezingsdag er uit?

Om 7.00 ’s-morgens begint de dag met het inrichten van het stembureau. Het bureau opent om 07.30 uur en sluit om 21.00 uur. U bent samen met drie andere personen verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen uw stembureau van 7.00 uur tot 14.00 uur óf van 14.00 uur tot 21.00 uur. Na sluiting van het stembureau worden de stemmen met alle acht leden geteld.

Ervaring
Het is niet erg als u nog geen ervaring heeft als stembureaulid.  Aan u wordt een e-learning instructie aangeboden. Er wordt van u verwacht dat u de online-training volgt.

Wat voor personen worden gezocht
Als u betrokken bent bij de democratie, een bijdrage wilt leveren aan een goed verloop van de verkiezingen, nauwkeurig kunt werken, fysiek in staat bent een lange dag te maken en aan het einde van deze lange dag nog fris genoeg bent om stemmen te tellen: dan bent u een geschikte kandidaat.

Heb ik een speciale opleiding nodig?
Nee,  dat hoeft niet. De gemeente Wassenaar vraagt wel minimaal MBO werk- en/of denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat krijg ik ervoor terug?
Naast een onvergetelijke ochtend of middag én avond waarin gezorgd wordt voor de maaltijden, warme en koude dranken, ontvangt u ook een financiële vergoeding van (bruto) € 100,--.

Reageren
U kunt een brief sturen naar de gemeente Wassenaar, afdeling verkiezingen, Postbus 499, 2240 AL Wassenaar. U kunt ook een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..