Led verlichtingNa een gedegen voorbereidend traject, goedkeuring van de alv van voetbalvereniging Forum Sport in Voorburg en ontvangst van de benodigde subsidie, is de afgelopen week een start gemaakt met het vervangen van de huidige veldverlichting door ledverlichting.

De bekabeling in alle palen is vervangen en de lichtarmaturen van veld 1, 2 en 4 zijn verwijderd. Op het hoofdveld zijn de lampen nog niet vervangen, zodat indien nodig deze nog gebruikt kunnen worden.

Over twee weken worden de nieuwe led-armaturen opgehangen en aangesloten op alle velden, zodat de Voorburgse club bij de start van het nieuwe voetbalseizoen helemaal klaar is.

Goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee, want de energielasten en netwerkkosten dalen aanzienlijk. Uiteraard staat daar tegenover dat Forum Sport de komende jaren moet sparen voor vervanging in de toekomst, waardoor de voordelen over de tijd wordt uitgesmeerd. Hoe langer en hoe zuiniger de club met de verlichting omgaat, des te groter is het voordeel voor de club.

Bijkomend voordeel van ledverlichting is dat het aan- en uitzetten onmiddellijk gaat. Je hoeft dus niet meer te wachten totdat de lampen zijn opgewarmd of bang te zijn dat je de lampen niet kunt uitdoen omdat er misschien nog iemand na jou het veld gebruikt. Het bestuur van Forum Sport rekent erop dat iedereen bijdraagt aan zo groot mogelijke besparing op de energielasten.

Dit is een eerste stap in de vergroening en verduurzaming van Forum Sport, in samenwerking met de partners van gemeente Leidschendam-Voorburg, de groene club (KNVB) en leverancier Li Sports.

Led verlichting