Voetbal PixabayDe gemeentelijke oefenderby tussen Forum Sport en RKAVV heeft geen winnaar opgeleverd.

In Voorburg gaf RKAVV een 0-2 voorsprong uit handen waarna na negentig minuten een 2-2 eindstand op het scorebord stond. 

RKAVV had ook tegen Forum Sport te kampen met veel afwezigen. Zo mistte het maar liefst vier van de vijf aanvallers. Het bood voor spelers uit de O23 de kans om zich te laten zien. Toch was het spel van RKAVV niet om over naar huis te schrijven. Duidelijk was dat er in de samenstelling zoals vandaag zelden was gespeeld. Automatismen ontbraken en slordigheden volgden elkaar op. Daardoor was Forum Sport in de openingsfase wat meer in balbezit, maar tot hele grote kansen kwamen de Voorburgers in die eerste fase niet. 

Na ruim een half uur liet RKAVV zich van zijn effectiefste kant zien. Nadat Joep Roovers de bal had veroverd op het middenveld stuitte hij op doelman Van Look. De rebound was een prooi van Hayden Bergen die voor de 0-1 tekende. Hierop volgde ook twee goede mogelijkheden voor Forum Sport. Eerst wist doelman Petter van Pruijssen een knap schot van Jordy de Wit op de paal te tikken en daarna kopte Luuk Goedbloed een voorzet van Pjer Bom maar net naast. Op slag van rust viel het doelpunt echter opnieuw aan de andere kant. Remco Overdevest won een duel op het middenveld, ging de combinatie aan met Hayden Bergen en schoot vervolgens zelf de 0-2 tegen de touwen. 

Na rust moest RKAVV-trainer Ceccucci opnieuw wat wisselingen doen waarmee de gemiddelde leeftijd van zijn ploeg opnieuw erg jong was. Hoewel het eerste kwartier van het tweede bedrijf RKAVV het initiatief had, bleven grote kansen uit. Het Leidschendamse initiatief verdween na een uur spelen. Bij Forum Sport kwam Tom Bijen binnen de lijnen en de middenvelder zorgde direct voor de nodige dreiging. Met zijn eerste balcontact volleerde hij de bal rakelings over en nog geen minuut later dwong hij goalie Mike Ten Kroode tot het uiterste te gaan met een schot van dichtbij.  De corner die volgde legde Bijen vervolgens op het hoofd van Jordy de Wit die tegen zijn vorige ploeg de 1-2 maakte. Zes minuten later kwam Forum Sport zelfs langszij na een fraaie vrije trap van Nychel L’ami: 2-2. In de resterende twintig minuten golfde het spel nog wel wat op en neer, maar noemenswaardige kansen bleven uit. 

Tekst: Jonas Bloemen   Beeld: Pixabay