Kantine SEVZaterdag 26 september mag de Leidschendamse voetbalvereniging SEV als eerste vereniging in de regio het Zilveren Certificaat 'Gezonde Kantine' in ontvangst nemen.
De Leidschendamse voetbalvereniging SEV heeft zich het afgelopen jaar ingespannen om het aanbod in de kantine gezonder te maken.

Aanstaande zaterdag 26 september zal rond 11.00 uur het Zilveren Certificaat Gezonde Kantine worden uitgereikt aan SEV door wethouder Nadine Stemerdink. Hiermee is SEV de eerste vereniging in de regio die dit certificaat uitgereikt krijgt. Iedereen is van harte uitgenodigd dit toch wel bijzondere moment bij te wonen.

De Gezonde Kantine is een initiatief van het Voedingscentrum, waarbij een (sport)kantine een aanbod en een uitstraling heeft die voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines. De kantine maakt gezonde keuzes aantrekkelijk en voor de hand liggend. De richtlijnen zijn bedoeld voor allerlei kantines en bedrijfsrestaurants. Of het nou gaat om een sportschool, school, verzorgingshuis, ziekenhuis, bedrijf of bibliotheek. Kantines kunnen inzetten op een bronzen, zilveren, gouden of ideale kantine. Hoe edeler het metaal, hoe gezonder de kantine.