rainbowbaljohnblankensteinComing Out Day is al sinds jaren de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de acceptatie van de Pride gemeenschap. De Alliantie Gelijkspelen slaat dit jaar even over.
De Alliantie Gelijkspelen is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties om acceptatie van LHBTI+ personen in de sport te bevorderen.
Naast de John Blankenstein Foundation zijn voetbalbond KNVB, hockeybond KNHB, sportkoepel NOC*NSF en Stichting Roze Voetbal Fanclubs (RVFC) de andere partners in de Alliantie Gelijkspelen. De alliantie komt voort uit de emancipatienota ‘Gewoon homo zijn’ en wordt ondersteund door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De John Blankenstein Foundation is penvoerder van de Alliantie Gelijkspelen. Voorzitter Karin Blankenstein en presentator Frank Evenblij geven donderdag 1 oktober in een persconferentie een toelichting op de aanleiding en achtergrond van dit standpunt, samen met vertegenwoordigers van de Alliantie Partners.

Ons voetbal is van iedereen
Wereldwijd staan er wekelijks honderden miljoenen mensen op en langs het veld, vanwege voetbal. Er is geen uithoek in de wereld te bedenken waar men niet een balletje trapt of hooghoudt met elkaar. De passie voor het spel loopt door alle lagen van de bevolking en groepen met de meest uiteenlopende achtergronden heen. Zo ook in Nederland. Gezamenlijk beleven in Nederland miljoenen mensen het voetbal in de stadions, op de velden of in de straten.

Voetbal is hiermee meer dan een sport, het is meer dan het spelletje. Voetbal verbindt mensen met elkaar, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken, elkaars cultuur niet kennen. Want in het voetbal spreekt iedereen één en dezelfde taal: de taal van de liefde, de liefde voor de bal en de liefde voor het spelletje. De manier waarop het voetbal mensen samenbrengt is ongekend en vind je nergens anders. Voetbal heeft daarmee de kracht om dingen te veranderen die op een andere manier niet lukken

Nu na lange tijd de competities eindelijk weer zijn begonnen, is er meer dan ooit het besef dat samen voetballen en samen voetbal beleven iets fantastisch is, iets unieks waar je elke dag mee bezig bent, iets wat je mist als het er niet is en waar je samen met anderen laat zien dat het onmogelijke soms kan. Op het veld, langs het veld.

Voetbal is een uitnodiging. Een uitnodiging om het samen te doen en om samen te genieten. Ongeacht ras, huidskleur, seksuele geaardheid, cultuur, geloof, nationaliteit, gender en leeftijd. Iedereen is welkom en hoe meer mensen meedoen, hoe meer verschillen we meteen kunnen overbruggen. Want voetbal is van iedereen.

Ons voetbal is van iedereen en iedereen is welkom. Lees hier de open brief van meer dan 60 clubs en organisaties die de John Blankenstein Foundation mede ondertekende:

Wij nodigen iedereen uit