Voetbalvereniging Wilhelmus uit Voorburg laat zich niet kisten in deze coronatijd.

"Zolang het kan en mag, blijven we voetballen, maar ook achter de schermen gaat het werk onverminderd door en daarom heeft het bestuur in lijn met het advies van de werkgroep Versteviging Interne Organisatie, een Facilitair Manager aangesteld".

Facilitair manager
Het gaat om Richard van Nieuwenhoven Helbach. Hij zal de werkzaamheden binnen de vereniging op facilitair gebied gaan coördineren. Denk daarbij aan zaken als de exploitatie van het terrein, het onderhoud aan gebouwen en installaties, het faciliteren van de horeca en het beheer van het materiaal. Na het vertrek van Piet van der Valk werd steeds duidelijker dat er juist op deze terreinen een centraal aanspreekpunt nodig is.
van Nieuwenhoven (69) is een oude rot in het vak. Van huis uit is hij bedrijfskundige. Hij was jarenlang als marketeer actief in het zakenleven en vindt nu zijn uitdaging in het ondersteunen en uitbouwen van vv Wilhelmus. Hij staat er niet alleen voor, want veel vrijwilligers zijn bereid de handen uit de mouwen te steken.

Bedrijfsvoerder
En één van die anderen is een bekende: Sjaak Stoop (61). Stoop voert al jaren het wedstrijdsecretariaat van Wilhelmus en dat doet hij met een ongeëvenaarde precisie. Juist om deze eigenschap heeft het bestuur van de Voorburgse club hem gevraagd om een aantal extra taken op zich te nemen. Het gaat om administratieve zaken als de planning & control rond het gebruik van het terrein en het clubgebouw, de inkoop van sportmiddelen en het beheer van (onderhouds)- contracten en verzekeringen. Ook zal hij een rol gaan spelen bij de incasso van contributies, boetes en sponsorgelden. Met deze taken wordt Sjaak Stoop de bedrijfsvoerder van Wilhelmus.
Met de aanstelling van Richard en Sjaak heeft de club een belangrijke stap gezet. Een grote club als Wilhelmus heeft een stevig fundament nodig om verder te kunnen groeien. Het opvangen van tegenslagen als corona is dan een eitje, aldus het bestuur.

Richard van Nieuwenhoven
                                         Richard van Nieuwenhoven

Sjaak Stoop
                                                                Sjaak Stoop