De KNHB heeft de afgelopen drie weken landelijk uitgebreid onderzoek gedaan bij vertegenwoordigers van kleine en grotere hockeyverenigingen hoe zij naar de zaalcompetitie kijken.

Ook hockeyvereniging Cartouche uit Leidschendam is bevraagd.

Uit dat onderzoek hieronder de vier belangrijkste conclusies
o Er is op dit moment geen reden om niet in de zaal te sporten. Er zijn geen overheidsrestricties die dit onmogelijk maken, alle andere zaalsporten zijn gewoon in de zalen actief. Daarbij is het overigens wel van belang dat de (gehuurde) zalen aan de ventilatie- en andere aanvullende coronaregels voldoen.
o Er zijn veel verenigingen die graag in de zaal actief willen zijn met hun teams en ook veel sporters willen graag in de zaal hockeyen.
o Er zijn ook veel verenigingen die vanwege allerlei aan corona gerelateerde redenen dit jaar niet in de zaal actief willen zijn. Een substantieel deel van deze verenigingen geeft aan graag (een deel van) de winter op het veld actief te willen zijn.
o De KNHB is organisatorisch in staat om naast de zaalcompetities ook midwintercompetities aan te bieden aan verenigingen zodat er ook aanbod is voor verenigingen die er voor gekozen hebben geen zaalhockey te willen spelen dit seizoen.

De KNHB gaf de clubs de keuze: de zaal of als alternatief een midwintercompetitie. Afgelopen week bleek dat 61 van de 64 clubs in Zuid-Holland hadden besloten om zich in te schrijven voor de midwintercompetitie en niet voor de zaalcompetitie. Cartouche wil absoluut graag de zaal in, maar uiteindelijk heeft de hockeyclub ook besloten om zich alleen in te schrijven voor de midwintercompetitie. Het is overigens onzeker of de midwintercompetitie doorgaat gezien de huidige coronamaatregelen.

In principe zal de dome worden opgezet nog voor zaaltraining, evenementen (clinics) en onderlinge wedstrijden als corona dit toelaat. Het besluit hierover zal het bestuur in de tijd nemen en zal onder andere afhangen van het Corona virus.