Oud-speler van de Voorburgse voetbalclub DEVJO Rolf Bekkering overleed onlangs op 77-jarige leeftijd. Dat maakt het bestuur van Forum Sport bekend.

Bekkering kampte al langer met een achteruitgaande gezondheid. In het Rijswijkse verpleeghuis waar hij werd verzorgd liep hij recentelijk corona op.

DEVJO (Door En Voor Jongeren Opgericht) ontstond begin jaren dertig uit een voetbalclubje van jongeren uit de Oranjelust in Voorburg. 'Oranjelust' voetbalde aanvankelijk op stukken weiland, bestemd voor bouwgrond. De moeders van de spelers naaiden hun rode tenueshirtjes. In 1998 fuseerde DEVJO met SV Voorburg tot Forum Sport.

Bekkering wordt herinnerd als een trouw bezoeker van reünies, ook nadat hij was verhuisd naar Bodegraven. Zijn laatste jaren bracht hij door in Rijswijk, waar Bekkering nog regelmatig werd bezocht door enkele van zijn oude voetbalvrienden.

"Rolf was niet een van de snelste maar probeer er maar eens langs te komen als aanvaller," aldus Kees Wagener. "Je kwam een blok beton tegen. En wat een sterke kopper, altijd handig voor een keeper."