Het rallyteam van Van Velsen uit Stompwijk zal komende januari niet naar de Middellandse Zee afreizen om de Africa Eco Race te rijden. De organisatie heeft de truckrace afgeblazen vanwege onzekerheid over mogelijke lockdowns.

Organisatoren Jean-Louis en Anthony Schlesser zagen zich genoodzaakt de stekker uit het evenement te trekken, omdat zij niet kunnen garanderen dat de race in januari daadwerkelijk doorgang kan vinden. Er zijn teveel externe factoren waarover zij geen controle hebben, en die op het laatste moment spaken in de wielen zouden kunnen gooien, schrijven vader en zoon Schlesser in een nieuwsupdate. Dat maakt het voor alle betrokkenen financieel onverantwoord om maar de gok te nemen dat alles goed uitvalt.

Even slikken
Het evenement, dat een vervolg is op de ter ziele gegane Parijs-Dakar rally, zou dit jaar zijn dertiende editie beleven. De rit zou van Monaco aan de Franse Rivièra naar Dakar aan de Afrikaanse Westkust voeren en vijftien dagen in beslag nemen. De truckrally stond gepland voor begin tot midden januari.

Voor Aad van Velsen en zijn team is de tegenslag "wel even slikken, aangezien iedereen met heel veel enthousiasme en motivatie al bezig was om alles weer klaar te maken voor de rally." Toch is de transportman uit Stompwijk niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten. "Voorlopig gaat sowieso het werk aan de trucks door en zijn er nog geen verdere plannen voor de komende tijd of volgend jaar."

Foto: Van Velsen Rally Sport