Aan de nieuwbouw van het clubhuis van voetbalvereniging Graaf Willem II VAC te Wassenaar wordt op dit moment de laatste hand gelegd. De oplevering wordt op 27 november verwacht. Dat laat de cluborganisatie weten in een update op haar website.

Afgelopen weekend is de vloer gevoegd. Het schilderwerk is bijna klaar, alsook de plafonds. Volgende week wordt de keukenapparatuur geïnstalleerd en wordt de nieuwe bar geplaatst.

De bouw van het clubhuis kampt met enige vertraging. Aanvankelijk zou de opleveringsdatum vrijdag 13 november zijn, maar de aannemer gaf de club toen te kennen dat er nog zoveel af te ronden viel, dat er twee weken extra nodig zijn.

De bouwcommissie heeft de aannemer deze extra tijd gegeven, omdat ze kwaliteit voorrang geeft boven snelheid. "Vanwege de coronamaatregelen is het nu ook niet heel noodzakelijk om het clubgebouw snel operationeel te hebben," aldus het bestuur van Willem II. De oplevering staat nu gepland voor 27 november. Na de oplevering zal een groep vrijwilligers de verdere inrichting ter hand nemen: men moet daarbij denken aan banken, lampjes, foto's, bewegwijzering, tafelvoetbal enzovoorts.

De vereniging hoopt het clubhuis vóór de Kerst nog in gebruik te kunnen nemen.